FAZÉK

Mes­ter­sza­kács árulta el a tit­kos trük­köt, mitől lesz az étel tö­ké­le­tes!

Olyan tit­ko­kat osz­tot­tak meg a mes­ter­sza­ká­csok, me­lye­ket neked is ki kell pró­bál­nod...
  • Szerző: FÁB

A saláták, a tészták és a húsok is tökéletesen kerülnek az asztalodra, ha ezeket a trükköket kipróbálod. Mesterszakácsok osztották meg azokat a fortélyokat, melyek beváltak náluk, és melyeket könnyen kivitelezhetsz te is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Az ízekben gazdag, de egészségesebb salátaöntethez a majonéz felét helyettesítsd görög joghurttal. Finom lesz, és bűntudat nélkül fogyaszthatod.

2. Amikor fűszernövényeket aprítasz, szórj egy kis sót a vágódeszkára. Az meg fogja akadályozni, hogy szanaszét repkedjenek a deszka köré az apróbb darabok.

3. A maradék szószokat mindig fagyaszd e jégkockatartóban. Így néhány perc alatt összeüthetsz egy gyors és gazdaságos vacsorát, ha fárasztó nap végén érkezel haza.

4. Ha húspogácsát, fasírtot készítesz, de nem szeretnéd sem elrontani, sem nyersen megkóstolni, akkor süss belőle ki egy apró falatot, úgy teszteld le, hogy megfelelő-e a fűszerezése.

5. Ne olajon pirítsd a csirkét, hanem vastag szelet vöröshagymákat fektess a serpenyőbe, és ennek tetejére kerüljön a hús. A hagyma elnyeli a csirke levét, így szebben és ízletesebben fog megpirulni a hús.

Eközben a címlapon

6. Ne rakj olajat a vízbe, amikor kifőzöd a tésztát! Ez ugyanis meg fogja akadályozni, hogy a szósz megfelelően rátapadjon az elkészült tésztára.

7. A fiókba helyezett kések hegyére szúrj parafadugót. Megvédi a kést a csorbulástól és téged is a véletlen balesetektől.

8. Ha szeletelés helyett préseled a fokhagymát, melyet pirítani készülsz, akkor kevésbé fog megégni a serpenyőben.

9. Mielőtt húst pirítanál, töröld a felületét szárazra egy papírtörlővel. Így a hús magában tartja a nedvességet, amikor a forró olajba ér, és megőrzi ropogós kérgét.

10. Ahhoz, hogy szép, ropogósra karamellizáld a sült zöldségeket, melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokra, üresen tedd bele a tepsit vagy serpenyőt 10-15 percre, és ebbe a forró környezetbe dobd ezután a zöldségeket sóval, borssal és kevés olívaolajjal. Ez a módszer biztosítja azt a magas hőt, mely a roppanós és gyors karamellizáláshoz szükséges.

11. A salátákban friss és ropogós marad a zöldség, ha kevés, durva tengeri sóval kevert olívaolajjal locsolod meg, mielőtt rákerül a dresszing.

12. A kifőtt tésztára szórj reszelt parmezánt még mielőtt rákerül a szósz. Így az íze is teltebb lesz, a szósz pedig sokkal jobban fog rátapadni a tésztára.