Létrehozva: 2016.05.22.

Mesterszakács árulta el a titkos trükköt, mitől lesz az étel tökéletes!

Olyan titkokat osztottak meg a mesterszakácsok, melyeket neked is ki kell próbálnod...

A saláták, a tészták és a húsok is tökéletesen kerülnek az asztalodra, ha ezeket a trükköket kipróbálod. Mesterszakácsok osztották meg azokat a fortélyokat, melyek beváltak náluk, és melyeket könnyen kivitelezhetsz te is.

1. Az ízekben gazdag, de egészségesebb salátaöntethez a majonéz felét helyettesítsd görög joghurttal. Finom lesz, és bűntudat nélkül fogyaszthatod.

2. Amikor fűszernövényeket aprítasz, szórj egy kis sót a vágódeszkára. Az meg fogja akadályozni, hogy szanaszét repkedjenek a deszka köré az apróbb darabok.

3. A maradék szószokat mindig fagyaszd e jégkockatartóban. Így néhány perc alatt összeüthetsz egy gyors és gazdaságos vacsorát, ha fárasztó nap végén érkezel haza.

4. Ha húspogácsát, fasírtot készítesz, de nem szeretnéd sem elrontani, sem nyersen megkóstolni, akkor süss belőle ki egy apró falatot, úgy teszteld le, hogy megfelelő-e a fűszerezése.

5. Ne olajon pirítsd a csirkét, hanem vastag szelet vöröshagymákat fektess a serpenyőbe, és ennek tetejére kerüljön a hús. A hagyma elnyeli a csirke levét, így szebben és ízletesebben fog megpirulni a hús.

6. Ne rakj olajat a vízbe, amikor kifőzöd a tésztát! Ez ugyanis meg fogja akadályozni, hogy a szósz megfelelően rátapadjon az elkészült tésztára.

7. A fiókba helyezett kések hegyére szúrj parafadugót. Megvédi a kést a csorbulástól és téged is a véletlen balesetektől.

8. Ha szeletelés helyett préseled a fokhagymát, melyet pirítani készülsz, akkor kevésbé fog megégni a serpenyőben.

9. Mielőtt húst pirítanál, töröld a felületét szárazra egy papírtörlővel. Így a hús magában tartja a nedvességet, amikor a forró olajba ér, és megőrzi ropogós kérgét.

10. Ahhoz, hogy szép, ropogósra karamellizáld a sült zöldségeket, melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokra, üresen tedd bele a tepsit vagy serpenyőt 10-15 percre, és ebbe a forró környezetbe dobd ezután a zöldségeket sóval, borssal és kevés olívaolajjal. Ez a módszer biztosítja azt a magas hőt, mely a roppanós és gyors karamellizáláshoz szükséges.

11. A salátákban friss és ropogós marad a zöldség, ha kevés, durva tengeri sóval kevert olívaolajjal locsolod meg, mielőtt rákerül a dresszing.

12. A kifőtt tésztára szórj reszelt parmezánt még mielőtt rákerül a szósz. Így az íze is teltebb lesz, a szósz pedig sokkal jobban fog rátapadni a tésztára.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

mandiner.hu

Poénosan akart visszavágni Karácsony Gergely, így sikerült (VIDEÓ)

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet