KIAJOBB

Ma eldől, Ro­naldo egyen­lít­het Messi ellen!

Aligha tör­té­nik meg­le­pe­tés, csü­tör­tök este Li­onel Messi vagy Cris­ti­ano Ro­naldo kapja meg a leg­jobb fut­bal­lis­tá­nak járó Arany­lab­dát.
  • Szerző: mv

Lionel Messi 5-4-re vezet Cristiano Ronaldo ellen a megnyert Aranylabdákat tekintve, vagyis a portugál klasszis ma este egyenlíthet.

Messi hódította el legtöbbször az Aranylabdát (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Messi hódította el legtöbbször az Aranylabdát (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Erre minden esélye megvan a Real Madrid sztárjának, ugyanis a jelentősebb viadalokban idén felülmúlta a Barcelona csillagát: a Reallal megvédték címüket a Bajnokok Ligájában, és a spanyol bajnokságban is az élen végeztek. Messi Király Kupa-győzelemmel, és gólkirályi címmel vigasztalódhatott, de kétség kívül egyik sem olyan fajsúlyú, mint Ronaldo győzelmei.

EZT OLVASTAD MÁR?

A nemzetközi fogadási oldalak szorzói is beszédesek, teljes mértékben Ronaldo sikerét várják. A portugálra tenni sem érdemes, mert annyira alacsony, 1.13-as oddsszon kínálják. Eközben Messi győzelme a tétünk 5.5-szörösét, míg Neymar diadala a 34-szeresét érné.

Ronaldo eddig négyszer kapta meg az Aranylabdát (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Ronaldo eddig négyszer kapta meg az Aranylabdát (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Némileg árnyalja a fentieket, hogy novemberben előkerült egy fénykép a France Football majdani címlapjáról, amelyen Messit tüntették fel az Aranylabda nyerteseként. Szó se róla, augusztus óta Messi magasan veri Ronaldót, a bajnokságban 11 góllal többet szerzett, és a Barca is megelőzi a Realt.

Aztán a Daily Mail arról tudósított, hogy Ronaldo felhívta Messit, és közölte vele a győztes nevét: állítólag megsúgták neki, hogy egyenlítés következik, idén őt koronázzák meg. Egy valami biztos, 2008 óta kettejük viadalává szűkült az Aranylabda-szavazás, és felesleges várni egy nevető harmadikra.