OLDALVONAL

Érik a vi­lág­bot­rány, ki­tilt­hat­ják Mes­si­é­ket a BL-dön­tő­ről

Nem­kí­vá­na­tos sze­mé­lyekké vál­tak. Ebből még sok gond lesz a fo­ci­ban és ál­ta­lá­ban a sport­ban.
  • Szerző: vav

Nem elég, hogy a Barcelona 0-4-ről vág neki a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőnek, rendkívül kínos helyzetbe kerülhet Lionel Messi és Neymar is. A jelenlegi brit törvények értelmében ugyanis a büntetőeljárás alatt álló Barca-sztárok nem léphetnének be Nagy-Britannia területére. Márpedig az idei döntőt június 3-án a walesi Cardiffban rendezik.

Neymar és Messi nemkívánatos személyek
Neymar és Messi nemkívánatos személyek
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tavaly novemberben például emiatt nem kapott vízumot a PSG játékosa, Serge Aurier, aki éppen testi sértés miatti ítéletét fellebbezte meg. Messit és Neymart meg most adócsalással vádolják.

A párizsi sztárcsapat most alighanem megelőzi a problémát azzal, hogy kiejti Messiéket, de a jövőben sportszempontból is óriási problémák adódhatnak a brit bevándorlási törvényből.

(Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)

"Képzeljék csak el, ha emiatt hagynák ki a BL-döntőt! Jelentős probléma, ha a szigetországi játékosok szabadon utazgathatnak bárhova, de más csapatok futballistái nem léphetnek be Nagy-Britanniába. Sokkal könnyebb a szabad európai mozgással

- nyilatkozta a New York Timesnak Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke, aki az angol szövetség és a brit kormány segítségét kéri a megoldáshoz.