OLDALVONAL

Érik a világbotrány, kitilthatják Messiéket a BL-döntőről

Nemkívánatos személyekké váltak. Ebből még sok gond lesz a fociban és általában a sportban.
  • Szerző: vav

Nem elég, hogy a Barcelona 0-4-ről vág neki a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőnek, rendkívül kínos helyzetbe kerülhet Lionel Messi és Neymar is. A jelenlegi brit törvények értelmében ugyanis a büntetőeljárás alatt álló Barca-sztárok nem léphetnének be Nagy-Britannia területére. Márpedig az idei döntőt június 3-án a walesi Cardiffban rendezik.

Tavaly novemberben például emiatt nem kapott vízumot a PSG játékosa, Serge Aurier, aki éppen testi sértés miatti ítéletét fellebbezte meg. Messit és Neymart meg most adócsalással vádolják.

A párizsi sztárcsapat most alighanem megelőzi a problémát azzal, hogy kiejti Messiéket, de a jövőben sportszempontból is óriási problémák adódhatnak a brit bevándorlási törvényből.

"Képzeljék csak el, ha emiatt hagynák ki a BL-döntőt! Jelentős probléma, ha a szigetországi játékosok szabadon utazgathatnak bárhova, de más csapatok futballistái nem léphetnek be Nagy-Britanniába. Sokkal könnyebb a szabad európai mozgással

- nyilatkozta a New York Timesnak Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke, aki az angol szövetség és a brit kormány segítségét kéri a megoldáshoz.