OLDALVONAL

Luxusparti, nyomortelep közepén nősül Lionel Messi

Habár a Barca-sztár pénteki esküvőjét egy ötcsillagos rosariói szállodában tartják, a környéket szegénység sújtja, és egy hírhedt argentin drogbanda, a Los Monos uralja.
  • Szerző: mv

Pénteken megnősül Lionel Messi, feleségül veszi gyermekkori szerelmét, Antonella Roccuzzót.

Az esküvő szülőhazájukban, Rosarióban lesz, és a helyi katedrálisban mondják ki a boldogító igent. Az FC Barcelona labdarúgója és párja 250 főt hívott meg az eseményre, akikkel a ceremónia után a City Center hotelben fognak ünnepelni.

Amíg azonban a hatalmas, csillogó épületben két úszómedence, teniszpálya és edzőterem fogadja a vendégeket, addig a luxustól pár méterre hatalmas a szegénység, nyomortelep övezi a szállodát. Rendszeresek a bűncselekmények, gyakori az erőszak, és sűrűn szállnak ki a rendőrök gyilkosság miatt. Szinte mindennaposak a bandák közti drogháborúk, ezt a környéket például a Los Monos uralja.

Messi esküvője a hotelben és a környék állapota az egyenlőtlenség metaforája

- reagált találóan Carlos Del Frade tartományi tisztviselő az esküvőre, amely biztonságát 200 biztonsági őr, az argentin hadsereg egykori vezére, és annak emberi felügyelik.

A hotel közvetlen környékét hetek óta uralják, rendszeresek a közúti ellenőrzések, mindent megtettek annak érdekében, hogy zavartalan legyen a buli. Igyekeznek távol tartani a környék lakóit, időnként azonban kénytelenek átengedni egy-egy rozzant szekeret vagy rozsdás kerékpárt a hotellel szemközti úton.

Az esküvőt - leginkább Messi pályafutása miatt - már többször elhalasztották. 2014-ben a világbajnokság, 2015-ben és 2016-ban pedig a Copa América miatt maradt el, idén azonban üres a naptár.

Messinek már két gyermeke született élete szerelmétől, Thiago 2012-ben, Mateo pedig 2015-ben jött a világra.