OLDALVONAL

Lu­xus­parti, nyo­mor­te­lep kö­ze­pén nősül Li­onel Messi

Habár a Barca-sztár pén­teki es­kü­vő­jét egy öt­csil­la­gos rosa­riói szál­lo­dá­ban tart­ják, a kör­nyé­ket sze­gény­ség sújtja, és egy hír­hedt ar­gen­tin drog­banda, a Los Monos uralja.
  • Szerző: mv

Pénteken megnősül Lionel Messi, feleségül veszi gyermekkori szerelmét, Antonella Roccuzzót.

Rosarióban örök hűséget esküsznek egymásnak (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Rosarióban örök hűséget esküsznek egymásnak (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Az esküvő szülőhazájukban, Rosarióban lesz, és a helyi katedrálisban mondják ki a boldogító igent. Az FC Barcelona labdarúgója és párja 250 főt hívott meg az eseményre, akikkel a ceremónia után a City Center hotelben fognak ünnepelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amíg azonban a hatalmas, csillogó épületben két úszómedence, teniszpálya és edzőterem fogadja a vendégeket, addig a luxustól pár méterre hatalmas a szegénység, nyomortelep övezi a szállodát. Rendszeresek a bűncselekmények, gyakori az erőszak, és sűrűn szállnak ki a rendőrök gyilkosság miatt. Szinte mindennaposak a bandák közti drogháborúk, ezt a környéket például a Los Monos uralja.

Az esküvő helyszíne, City Center Rosario (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Az esküvő helyszíne, City Center Rosario (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Messi esküvője a hotelben és a környék állapota az egyenlőtlenség metaforája

- reagált találóan Carlos Del Frade tartományi tisztviselő az esküvőre, amely biztonságát 200 biztonsági őr, az argentin hadsereg egykori vezére, és annak emberi felügyelik.

A hotel közvetlen környékét hetek óta uralják, rendszeresek a közúti ellenőrzések, mindent megtettek annak érdekében, hogy zavartalan legyen a buli. Igyekeznek távol tartani a környék lakóit, időnként azonban kénytelenek átengedni egy-egy rozzant szekeret vagy rozsdás kerékpárt a hotellel szemközti úton.

Mélyszegénység a luxus árnyékában (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Mélyszegénység a luxus árnyékában (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Az esküvőt - leginkább Messi pályafutása miatt - már többször elhalasztották. 2014-ben a világbajnokság, 2015-ben és 2016-ban pedig a Copa América miatt maradt el, idén azonban üres a naptár.

Eközben a címlapon

Messinek már két gyermeke született élete szerelmétől, Thiago 2012-ben, Mateo pedig 2015-ben jött a világra.