SIKK

Meryl St­reep el­árulta szép­ség­tit­kát! Pi­szok egy­szerű a trükkje

A 68 éves szí­nésznő ra­gyogó és hi­bát­lan bő­ré­nek nem­csak a ra­jon­gók, hanem a szak­ma­be­liek is a cso­dá­jára jár­nak. És bár könnyű lenne azt hinni, hogy mindez drága kré­mek és koz­me­ti­kai ke­ze­lé­sek ered­mé­nye - ám a szí­nésznő leg­fon­to­sabb szép­ség­titka egy fil­lérbe sem kerül!

Fi Glover amerikai újságíró 2011-ben Meryl Streep vendége volt egy partin. A színésznő pedig elárulta neki legfontosabb szépségtrükkjét: soha nem nyúl az arcához. A kezünkről ugyanis csúnya baktériumok kerülhetnek a bőrünkre, ezek pedig pattanásokat, fertőzéseket okozhatnak. Ha pedig a bőr határoló funkcióját ekcéma vagy bőrszárazság is rontja, a bőr alá is bekerülhetnek a kórokozók. Az aknés, pattanásos, problémás bőr állapotát még tovább rontja a piszkálás, mivel a kisebb bőrhibák felülfertőződhetnek, és komoly pattanások alakulhatnak ki. A dörzsölgetéstől meg is vastagodhat, és ráncosodhat a bőr.

Fotó: Twitter

Meryl Streep egyébként korábban azt is elmesélte, hogy idegenkedik a plasztikai sebészettől, mivel valósággal „befagy” tőle az arc, sokkal jobb a bőr természetes, ápolt öregedése.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legendás színésznő nem az egyetlen, aki távol tartja a kezét az arcától: Kendall Jenner is erre esküszik. Saját bevallása szerint édesanyjától és nővéreitől hamar megtanulta, hogy soha ne nyúljon az arcához.