KÜLFÖLD

Újabb re­megő­ro­ham tört Ang­ela Mer­kelre, egyre ag­gasz­tóbb a hely­zet

Három héten belül ez már a har­ma­dik eset, hogy re­megő­ro­ham tör Ang­ela Mer­kelre egy hi­va­ta­los ese­mény köz­ben. Ál­lí­tása sze­rint semmi baj nincs, de így is egyre töb­ben ag­gód­nak a "Mutti" egész­sé­géért.
  • Szerző: WM

Angela Merkel német kancellárért először akkor kezdtek aggódni, amikor három héttel ezelőtt Berlinben az ukrán elnököt fogadta. A katonai tiszteletadás és a himnuszok játszása közben Merkelre hirtelen remegőroham tört. A látvány már csak azért is sokkoló volt, mert a kancellárt az elmúlt évtizedekben mindig a legerősebb vezetők egyikeként jellemezték, sosem mutattagyengeség jelét. Az első alkalmat azzal magyarázta, hogy a nagy hőségben kiszáradt, de három pohár víz után sokkal jobban lett.

A második rosszullét a német államfő palotájában tört rá. Angela Merkel ekkor is elütötte a dolgot annyival, hogy jól van, és ez a pillanatnyi rosszullét olyan hamar megy, ahogy jött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csütörtökön délután azonban ismét rendkívüli hírekkel jelentkezett több német hírportál is, és bemutattak egy frissen készült videót, amin a finn miniszterelnökkel áll a berlini kancellária előtt, és ismét a himnusz alatt kezdett akaratlanul reszketni a teste.

A cikkünk megírásakor még sem Merkel, sem a kancellária nem adott hivatalos tájékoztatást a történtekről.