KÜLFÖLD

Me­rény­le­tet ter­vez­tek Fe­renc pápa ellen, a rend­őr­ség lé­pett közbe

A bu­ka­resti férfi csík­som­lyói lá­to­ga­tása miatt fe­nye­ge­tő­zött a Fe­renc pápa el­leni me­rény­let­tel. Ő maga kö­zölte Fa­ce­book-ol­da­lán, hogy emi­att a rend­őr­ség ter­ro­riz­musra való fel­buj­tás­sal gya­nú­sítja - írja a Ma­szol.ro.

Catalin Berenghi korábban a francia idegenlégióban szolgált. A szélsőségesen nacionalista férfit egy a Facebook működtetői által már törölt bejegyzése miatt idézték be.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán üzente meg a Román Hírszerző Szolgálatnak, a Kormányőrségnek és az elnöki hivatalnak, hogyha nem lépnek, akkor ők fognak.

A poszthoz egy képet csatolt, amin egy mesterlövész puska látható, a csíksomlyói nyereghez hasonló környezetben.

EZT OLVASTAD MÁR?

Szerinte Ferenc pápa „a magyar revizionizmus érvényesítésének szándékával” látogat Erdélybe, amit a román hatóságok eltűrnek,  noha

„egymillió magyarországit” várnak Csíksomlyóra, a román zászlót betiltják, Orbán Viktor pedig úgy fogadja a helyszínen a katolikus egyházfőt, „mintha otthon lenne”.

A Maszol.ro emlékeztet rá, Catalin Berenghi egyike azoknak, akik 2015 augusztusában nemzeti színű disznókat legeltettek és egy malacot eltemettek egy bukaresti telken, ahová az eredeti tervek szerint óriásmecset épült volna. Akkor is indult ellene rendőrségi vizsgálat, amely eredménye ismeretlen.