NÍNÓ

Mentő gá­zolta ha­lálra: így gyá­szol­ják a bé­kés­csa­bai ti­ni­lányt...

Kit­tit még kór­házba szál­lí­tot­ták, de már nem tud­tak se­gí­teni rajta.
  • Szerző: Ripost

Két hét telt el a tragédia óta. Békéscsabán az élet nem állt meg, de van egy kereszteződés, ahol egymást váltják a virágot, mécsest hozó emberek.

Idősek és fiatalok egyaránt gyászolják a 16 évesen meghalt lányt.

A kereszteződésben minden nap van friss virág és égő gyertyák
A kereszteződésben minden nap van friss virág és égő gyertyák

November 22-én, kedden délután történt a baleset, a Petőfi és Bartók Béla utca kereszteződésében. A lány biciklivel áthajtott a szirénázó mentő előtt. Nem hallhatta, hogy közeledik, mert zenét hallgatott telefonján.Kittit még kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.

A rendőrség megállapította, hogy a biciklis lány szabálytalanul hajtott át a zebrán, és nem vette figyelembe a hang- és fényjelzéssel közlekedő mentőt, aminek a sofőrje fékezéssel sem tudta elkerülni a halálos gázolást.

A városban szinte minden forgalmas kereszteződésben figyelmeztet a tábla.
A városban szinte minden forgalmas kereszteződésben figyelmeztet a tábla.

A városban szinte minden beszélgetésben felmerül a szörnyű eset.

A békéscsabai Andrássy Gimnáziumban is megállt az élet. A tanárokat, diákokat egyaránt megrázta a tragédia. Az intézmény igazgatója, Komáromi István a -nak elmondta: néhány napig nem lehetett Kitti osztálytársainak órákat tartani. Iskolapszichológus segítségét is kérték, később azonban a szülők jelezték, szeretnék, ha tovább tudnának lépni a gyerekek, ezért úgy gondolják, nincs szükség arra, hogy újra és újra felemlegessék a tragédiát.

Osztályfőnöküktől pedig megtudtuk, a kislány emlékfája a terv szerint a "sorsfa"néven ismert fa lesz.Ezt a gimnázium biológia tanárai javasolták, különlegessége miatt. Az ültetésre a végső búcsút követően kerül majd sor, helye pedig az előkertben, a főbejárat mellett lesz.