FITTFAZÉK

Mennyei falat: Tej­szín­ha­bos fel­hő­fánk az új cu­kor­men­tes csoda!

Van már közös ze­né­tek a sze­rel­med­del? Ez az ér­zéki desszert pedig le­gyen a közös édes­sé­ge­tek. Bárki szí­vét meg­ol­vaszt­ha­tod ezzel az ala­csony szén­hid­rát­tar­talmú, glu­tén­men­tes, sze­rel­mes színű, ró­zsa­szín-piros, gyö­nyörű, töl­tött fán­kocs­ká­val.

A szerelmesek desszertje is lehetne ez a töltött puffancs. Bársonyos, eperillatú, halvány rózsaszín töltelék két aranysárga vaníliás fánkocska között. Amikor a felhőfánk és a krém elolvad a szerelmed szájában, és nyelve hegye találkozik a piros eperdarabkákkal, a szíve is felforr tőle!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Igazi afrodiziákum ez a diétás falat.

És közben egy alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes édesség.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A vaníliás tésztához:

  • 4 bio tojás, a fehérje elválasztva a sárgájától
  • ¼ tk. tisztított borkő(por)
  • 6 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 3 ek. stevia (vagy erythritol)
  • 1 ½ tk. vaníliakivonat

Az eperkrémhez:

  • 22 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. vaj, szobahőmérsékletű
  • ¼ csésze stevia (vagy erythritol)
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • ½ csésze hűtött tejszín
  • ½ csésze eper, kis darabokra vágva
  • opcionális: a díszítéshez eperszeletek

Elkészítés:

Vaníliás puffancs (a felhő fánk tésztája):

1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Két darab, 12-es, szilikon muffinformát olajozz ki vékonyan.

2. Egy tiszta, közepes méretű tálban, kézi mixerrel a tojásfehérjéből és a borkőporból verj kemény habot. Tedd félre.

3. Egy másik tálban keverd össze a sajtkrémet az édesítővel. A sárgájákat egyenként hozzáadva géppel keverd habosra. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

4. A felvert tojásfehérjének kb. 1/3-át forgasd könnyedén a sajtkrémes keverékbe. Folytasd részletekben a maradékkal, vigyázva, hogy össze ne törd a krémet.

Eközben a címlapon

5. Kanalazd a kiolajozott muffinformába. A formákat csak félig töltsd meg. Egyenletesen oszd el.

6. Süsd 27-33 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap.

7. Ha hűlt egy kicsit, vedd ki a sütőformából, és tedd rácsra hűlni.

Eperkrém:

1. Egy közepes tálban géppel keverd simára a sajtkrémet, a vajat, és az édesítőt. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

2. Egy másik tálban verd föl a tejszínhabot. Finoman forgasd a sajtkrémes keverékbe. A darabolt epret is kavard bele óvatosan.

3. Kanalazd a krémet töltelékként 12 fél darab kisült felhőfánkra, majd fedd le őket egy-egy másik féllel. Tálaláskor adhatsz mellé eperszeleteket.

Egy darab felhőfánk:

  • 169 kalória
  • 2g szénhidrát
  • 16g zsír
  • 4g fehérje
A szobahőmérséklet legalább fél órát jelent hűtőn kívül!