KÜLFÖLD

Menekültáradat: Megindultak az afrikaiak -2 hét alatt 15 000-en jönnek

Rémisztőek a legújabb adatok: két hét alatt 15 ezer migráns érkezhet Afrikából Európa partjaihoz!
címkék:
  • Szerző: WM

A múlt héten 5000 migráns érkezett Líbiából Olaszországba, az előrejelzések szerint ezen a héten további 10 ezer fog még próbálkozni. Ausztriában és Németországban már megkongatták a szakértők a vészharangot, sőt az előbbiben

már a kerítések megerősítését is kilátásba helyezték.

Amint az időjárás optimális lett, máris akcióba lendültek az embercsempészek, akik a tengeren át próbálják eljuttatni az embereket Észak-Afrikából Olaszország déli partjaihoz. A krone.at egy katonai jelentésre hivatkozva azt írja, hogy a közeljövő legnagyobb problémáját az Afrikából meginduló migránsáradat jelentheti. A NATO hajói folyamatosan pásztázzák a környéket, és lehetőségek szerint vagy visszafordítják a hajókat vagy segítenek a bajba jutott migránsokon. Sok útnak induló ugyanis nem is sejti, hogy mekkora veszély leselkedik rájuk, hiszen az embercsempészeknek az az érdekük, hogy minél többen utazzanak, minél kisebb hajókon.

A szakemberek állítják, hogy elenyészve érkeznek már csak háborús menekültek Olaszországba, átvették a helyüket az Afrikából érkező gazdasági menekültek. Legnagyobb számban Nigériából indulnak útnak, őket követi Gambia, majd Szenegál. Ausztria most attól tart, hogy Olaszország azonnal továbbküldi őket, míg Németország az oda eljutókat visszatoloncolja az osztrákoknak. Az elkövetkező hetek sorsdöntőek lehetnek az ügy megoldása szempontjából.  

 

címkék: