FITTFAZÉK

Me­g­újult a zserbó, végre ki­csit sem hiz­lal ka­rá­csony­kor

Ez a ha­gyo­má­nyos, ün­nepi édes­ség most meg­újult. Min­den ugyan­úgy néz ki rajta, mintha a nagyi re­ceptje alap­ján ké­szülne, de a hoz­zá­va­lók ga­ran­tál­ják, hogy akkor is ehe­ted, ha di­é­tá­zol.

Az idei karácsony nagy kedvence lesz ez az egészséges sütemény. A hozzávalók garantálják, hogy bátran fogyaszthatod anélkül, hogy megemelné a vércukorszinted. Természetesen, mint minden más finomságból, ebből sem kell egyszerre mindet megenned!

 által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 10-15 dkg kókuszzsír
  • 2-3 evőkanál eritrit
  • 2 tojás
  • zsír a tepsi kikenéséhez

a rétegekhez:

  • cukormentes lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg legalább 70%-os étcsoki
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Így készítsd el:

1. Egy nagyobb tálban gyúrd össze a hozzávalókat és oszd négy felé.

2. Nyújtsd ki az egyik tészta réteget, tedd kizsírozott tepsibe és kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval.

Eközben a címlapon

3. A következő tésztaréteget tedd rá a megkent felületre és ezt is kend meg lekvárral és szórd meg dióval.

4. Így csináld az össze tésztalappal, a tetejére tészta kerüljön.

5. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 35-40 percig süsd.

A vízfürdő felett megolvasztott és kókuszzsírral összekevert csokoládét simítsd a kihűlt zserbótetejére.