FAZÉK

Me­g­újult a túrós pa­la­csinta! Ez az ötlet fel­rob­ban­totta a netet

Di­é­tá­zók­nak is ajánl­juk az eper­sze­zon leg­ked­vel­tebb desszert­jét. Illat-, íz- és lát­vány­ka­val­kád, az egész csa­lá­dot le­nyű­gö­zöd, ha ezzel leped meg őket. Csupa egész­sé­ges hoz­zá­va­ló­ból áll, és na­gyon egy­szerű el­ké­szí­teni.

Ez az ünnepi desszert a gyümölcsjoghurt és a túrókrém örökké sikeres házassága, mely a palacsintában köttetett. A látványa , az illata, az íze,  - mind ínycsiklandó. Csupa harmónia ez az édesség, ráadásul még egészséges is. A túró és az eper szinte zéró kalóriát tartalmaz, így a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Garantáltan a család kedvence lesz, amíg csak tart az eperszezon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK

Palacsinta:

  • 500 g búzaliszt
  • Kb 800 ml tej
  • 5 db tojás

Töltelék:

  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g eper

Tetejére:

  • 400 ml eperjoghurt
  • 1 tojás
  • eperszeletek

ELKÉSZÍTÉS:

Eközben a címlapon

1. Keverd be a palacsintatésztát, pihentesd 20 percig, majd a szokásos módon süsd ki.

2. A túrót passzírozd át, majd keverd össze a tojások sárgájával és a vaníliával.

3. A tojások fehérjéből és a cukorból verj kemény habot, majd óvatosan forgasd a túróhoz. A legvégén vágj bele néhány szem epret.

4. Töltsd meg a palacsintákat a krémtúróval, és sorakoztasd egymás mellé a tepsiben.

5. Öntsd le a joghurt-tojás keverék felével az első sort, és szórd meg eperdarabkákkal. Ezután következik egy újabb sor töltött palacsinta. A maradék joghurtöntetet kend el a tetején. Végül díszítsd eperszeletekkel.

6. Told a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.