FAZÉK

Me­g­újult a ra­kott krumpli, ez lesz a nyár ked­vence

Nem vagy a ha­gyo­má­nyos ra­kott krumpli el­kö­te­le­zettje? Sze­re­ted az új íze­ket? Pró­báld ki ezt a re­cep­tet. Nyárra iga­zán könnyű ez az étel. Gyor­san el­ké­szít­he­ted, szív­ből ajánl­juk ezt a mennyei fi­nom­sá­got.

Ha unod a hagyományos rakott krumplit,nincs is finomabb a nyári laza, krémes francia rakott burgonyánál. Se hús, se tojás! Olcsó, gyorsan és könnyen elkészítheted, bátran ajánljuk.  Jó étvágyat hozzá!

Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg parmezán
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A fokhagymát és a vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra mindkettőt. Olajon a kakukkfűvel együtt párold meg 5 percen keresztül.

3. Szórd rá a lisztet, a tejjel és a vízzel lassan engedd fel. Állandó kevergetés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítsd. Tedd félre.

4. Pucold meg a krumplit és vágd fel vékony szeletekre. Vajjal kikent tűzálló edénybe rétegezd a krumpli 1/3-át, majd tedd rá a hagymás   szósz felét. Rétegezd rá a következő 1/3 krumplit, és tedd rá a szósz másik felét. A tetejére a maradék krumplit helyezd rá ízlésesen. Végül szórd rá a reszelt parmezánt.

5. Fedd le alufóliával és a sütőben 40 percen keresztül süsd meg, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg aranybarnára, nagyjából 10 perc alatt.

Eközben a címlapon

Frissen tálald!

Tipp: Ha nagyon szereted a cukkinit, akár felkarikázva azt is rakhatsz a rétegek közé.