FITTFAZÉK

Me­g­újult a pis­kóta, meg­őrül­nek érte a há­zi­asszo­nyok

Az ebéd­hez igazi mes­ter­mű­vet sze­ret­nél desszert­nek? A japán pis­kó­tát ajánl­juk. Hi­he­tet­le­nül könnyű, vég­te­le­nül kifi­no­mult és mennye­ien íz­le­tes, har­mo­ni­kus édes­ség. A tit­kos hoz­zá­va­lót is el­árul­juk.

Igazi, mesteri édességet mutatunk, egy pillekönnyű, végtelenül elegáns süteményt. Igazi ázsiai remekművet, amelyet a japán háziasszonyok fejlesztettek erre a tökélyre. A tojást krémsajttal kombinálták. Ettől a hozzávalótól egészen különleges, krémes állagot kapsz. Te is könnyedén meg tudod sütni.

Egy csodás ebéd után élvezd a mennyei desszertet, zöld teával kiegészítve.

Hozzávalók:

  • 100g vaj
  • 100g natúr krémsajt
  • 130ml 2.8 %-os tej
  • 8 db tojássárgája
  • 13 db tojásfehérje
  • 60g búzaliszt (BL55)
  • 60g kukoricakeményítő
  • 130g kristálycukor

Elkészítés:

1. Tedd a vajat, a krémsajtot, a tejet egy lábasba. Lassú tűzön, időnként kevergetve, olvaszd fel. Híg masszát kapsz.

2. Válaszd szét a tojásoksárgáját a fehérjéjétől. Tedd a tojássárgákat egy tálba. Szitáld hozzá a lisztet és a kukoricakeményítőt. Habverővel keverj belőle sima, egységes tésztát.

3. A tojássárgájás keverékbe keverd bele a híggá vált krémsajtosat.

4. A tojásfehérjéketegy nagy tálban verd föl keményre. Mikor már félkemény, kezdd el hozzáadni a kristálycukrot. Ne egyszerre zuttyantsd bele. Jobb, ha három adagra osztva kevered hozzá, és vered fel vele együtt, kemény habbá a fehérjét.

5. A sárgájás-vajas keverékbe kis adagonként, finom mozdulatokkal keverd bele a felvert fehérjét. Vigyázz, ne törd össze.

Eközben a címlapon

6. Alul is és oldalt is bélelj ki sütőpapírral egy 26 cm-es tortasütő formát. (Az alsó papírt húzd föl kissé, és vágd le). Öntsd bele a tésztát.

7. Most a forró vízfürdő előkészítése következik: egy tepsibe fektess egy papírtörlőt. Tedd rá a megtöltött tortaformát. Önts rá forró vizet.

8. Told az egészet a 160 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. 25 perc múlva vedd le 140 Celsius-fokra, és süsd további 55 percig. A sütőajtót nem szabad kinyitni egy pillanatra se, mert a piskótatésztaösszeesik.

9. A tészta nagyon magasra feljön. Porcukorral megszórva, tejszínhabbal díszítve, bármilyen szósszal (csoki, karamell, gyümölcsös) leöntve tálald, de önmagában is nagyon finom.