FAZÉK

Me­g­újult a lán­gos, meg­őrül­nek érte a ma­gyar há­zi­asszo­nyok

A lán­gos egy igazi ma­gyar fi­nom­ság, amit bár­mi­kor szí­ve­sen meg­en­nénk. De vall­juk be őszin­tén, sok­szor el­megy a ked­vünk az el­ké­szí­té­sé­től, a sok buk­tató miatt.

A lángost mindenki szereti, de valljuk be őszintén, nem mindig sikerül tökéletesre elkészítenünk. Hol kiszakad, hol túlsütjük, hol meg tocsog az olajtól. Egy ötletes háziasszony egészen újszerű technikát talált ki, hogy lehetetlen legyen melléfogni, ha megkívánod ezt a klasszikus magyar ételt.

Rongyos lángos Eta módra

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 70 dkg sima liszt
  • 2 dkg élesztő
  • ½ mokkás kanál szódabikarbóna
  • kb 5-6 deci tej
  • 1 nagyobb krumpli megfőzve
  • 5 dkg zsír
  • 2 kávéskanál só
  • olaj vagy zsír a kisütéshez

Így készítsd el:

1. Kevés cukrozott tejbe futtasd fel az élesztőt, öntsd hozzá a sóval, a szódabikarbónával és a főtt, lereszelt krumplival elkevert liszthez.

2. Langyos tejjel dagassz egy picit gyengébb tésztát és hagyd megkelni.

3. Ha megkelt a tészta, öntsd ki lisztezett deszkára, gyúrd át és várj 20 percet, hogy ismét megkeljen és nyújts ki tégla alakúra kb. másfél ujjnyi vastagra.

Eközben a címlapon

4. Kend meg a tésztát vékonyan olvasztott zsírral és tekerd össze, mint a rétest. Vágd fel kb. 2 cm-es darabokra és lisztezett deszkán újabb 15 percig keleszd.

5. Forrósítsd fel az olajat vagy zsírt és egyenként süsd ki a lángosokat.  

Széttekerve is könnyen ehető! Elronthatatlan!