FITTFAZÉK

Me­g­újult a fel­hő­lán­gos, ez lesz a nyár nagy ked­vence

Di­é­tá­zók­nak egye­dül­álló él­ményt nyújt ez a re­cept. Él­vez­he­tik a sajt és a fok­hagyma cso­dás har­mó­ni­á­ját, mi­köz­ben csu­pán 1,5 g szén­hid­rát van benne. Glu­tén- és ga­bo­na­men­tes va­rázs­lat, több­fé­le­kép­pen is el­ké­szít­hető tészta.
Az evés élvezete nélkül mit ér az élet?

Tartani a diétát, ám finomakat enni- lehetséges ez? Az alábbi recepttel mindenképpen!

Ebben a tésztában reszelt mozzarellavan, és nem tartalmaz semmiféle gabonát. Tehát gluténmentes. 10 szelet jön ki a megadott mennyiségből, melynek 1 szeletjében csupán 1,5 g szénhidrát van. Ha a tésztája szép lapos, akkor sütés után a külseje ropogós lesz, a belseje meg kenyérszerű. Mennyei ízt kapsz, ha a tetejét megkened olvasztott vajjal és fokhagymával. Szórj rá sajtot, fokhagymát, petrezselyemzöldet. Néha készíts metélőhagymás változatot is. Ereszd el a fantáziád, variálj!

Előkészítés: 10 perc, sütés: 15 perc.

Hozzávalók:

  • 170g reszelt vagy darált mozzarella
  • 85g mandulaliszt (helyettesítheted 4 ek, azaz ¼ csésze kókuszliszttel is)
  • 2ek zsíros sajtkrém
  • 1ek zúzott/tört fokhagyma
  • 1ek petrezselyem (friss vagy szárított)
  • 1tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 közepes tojás

Elkészítés:

1. A tojás kivételével helyezd az összes hozzávalót egy mikrózható tálba. Finoman keverd össze, majd tedd 1 percre, magas fokozatra a mikróba.

2. Keverd át, és tedd vissza ismét magas fokozatra 30mp-re.

3. Keverd hozzá a tojást.

Eközben a címlapon

4. Helyezd sütőlapra, és alakítsd lángos formára. Vagdald be majdnem a tészta aljáig, hogy jól átsüljön.

5. Készíts a tetejére ízes mázt: keverj össze 2 ek olvasztott vajat, 1 tk petrezselymet, 1 tk fokhagymát. Kend meg a keverékkel a kenyér tetejét, és szórj rá még extra sajtot.

6. Süsd 200 fokon 15 percig, vagy míg aranybarnára nem sül.

Ezt a tésztát még további háromféleképpen is felhasználhatod. Süthetsz belőle:

Pizza

Lapítsd le a tésztát, és süsd félkészre. Kend meg paradicsomos pizzaszósszal, szórd meg szeletelt szalámival (vagy más feltéttel, amit szeretsz) és reszelt sajttal. Told vissza további 5 percre a sütőbe, süsd készre.

Pizzatekercs

Lapíts belőle pizzatésztát. Kend meg pizzaszósszal, szórd rá a szalámiszeleteket és a sajtot, majd hengergesd össze. Vágd kis darabokra. A pizzafalatok tetejére szórj még sajtot, és told a sütőbe.

Bagel

A tésztát vágd csíkokra. Alakítsd bagel formára. Tedd sütőlapra, szórd meg a tetejét szezámmaggal. Süsd ropogósra. Kend meg sajtkrémmel, szórj rá összevagdalt szalámit, reszelt sajtot.