INSIDER

Meg­szó­lalt a tót­kom­lósi ralin tö­megbe hajtó pi­lóta: így látta a bal­ese­tet

Ál­lí­tó­lag a ko­csit is a né­zők­nek kel­lett le­emelni a se­be­sül­tek­ről.
  • Szerző: Ripost

Kis híján tragédiába torkollott vasárnap Tótkomlóson a raliverseny. A versenyzők a futam végeztével a levezető körükkel búcsúztak a nézőktől, amikor az egyik pilóta, K. A. autója a kanyarban kisodródott, majd a padkára felugratva a nézők közé repült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A balesetben tizenegyen megsérültek: egy kilenc éves kislányt életveszélyes állapotban vittek kórházba, fél óráig küzdöttek az életéért.

A szemtanúk szerint az autót a nézők emelték le a sérültekről. Az ott állók szerencséje az volt, hogy a biciklitároló lassította a becsapódást.

"Egy tized másodperc volt az egész. Miután nekimentünk a padkának, már nem tudtam irányítani a kocsit" – kezdte a pilóta, aki még hétfőn is sokkos állapotban volt a történtek miatt.

A rutinos versenyzőt megviselte a szerencsétlenség: a feleségével, aki a navigátora, már 10 éve róják a köröket. A baleset mindkettejüket nagyon megviselte.

"Nem tudom, hogyan fogjuk ezt feldolgozni – tette hozzá a sofőr. – Nem hárítom, hanem vállalom a felelősséget, és mindenben a rendőrök rendelkezésére állok. Most viszont az a lényeg, hogy a sérültek felépüljenek!" – sóhajtott.

Eközben a címlapon

A pilóta a Blikknek elárulta, nem akarja annyiban hagyni a dolgot, próbálnak enyhíteni az érintettek fájdalmain: az önkormányzat mellett ők is felajánlották a segítségüket a sebesülteknek.

"Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is. Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni!" – fűzte hozzá megtörten a férfi.

A Bors információi szerinta piros Golf a verseny alatt már nekiment egyszer a járda szélének, ami miatt kitört a kereke. Azt gyorsan megjavították, majd a 32-es rajtszámú kocsi visszament versenyezni. Előfordulhat, hogy a következő ütközést már nem bírta ki. Ezt azonban a nyomozásra hivatkozva nem erősítette meg a pilóta a lapnak.