INSIDER

Meg­szó­lalt a Káp­ta­lan­fán meg­lőtt Sza­bina: ezt mondta az ámok­futó a lö­völ­dö­zés előtt

Gyű­lölte a lány csa­lád­ját, ezért kez­dett vé­reng­zésbe az oszt­rák férfi Káp­ta­lan­fán.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, szörnyű vérengzést rendezett egy osztrák férfi Káptalanfán. Lelőtte egykori élettársa apját, rálőtt a lányra, annak édesanyjára és hároméves kistestvérére is. Az ámokfutást követően öngyilkos lett.

A Bécsben élő férfi 22 éves élettársa után ment a Veszprém megyei faluba, a tragédia ezután történt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Keller Mátyás

"Elővette a telefonját, amikor bejött, valakit felhívott, mondta, hogy megérkeztem. Mondta, hogy jön hozzám, mert hozza a dolgaimat, amiket otthagytam. Mondtam, hogy jó, rendben" - emlékezett vissza a tragikus estére Szabina, az osztrák férfi volt élettársa.

A nő szerint volt élettársa azon dühödött fel, hogy meglátogatta a családját, akiket az osztrák férfi gyűlölt.

"Hozott egy halom pénzt, amit elégetett. Utána mondtam neki, hogy most már jó lenne, ha elmenne. Ő erre előrántotta a fegyverét, apura lőtt, megfordult, utána rám lőtt" – mondta a Tényeknek a 22 éves nő.

A több sebből vérző Szabina kimenekült a házból, ahol volt élettársa tovább folytatta a vérengzést. Az osztrák férfi végül felgyújtotta a szobát – ahol megégett Szabina hétéves húga –, majd azt követően öngyilkos lett. A nő szerint volt élettársa azért nem szerette a családját, mert állandó veszekedés volt abból, ha hazamegy.

Eközben a címlapon