INSIDER

Meg­rázó rész­le­tek: ke­re­ső­ku­tyák ta­lál­tak meg három ál­do­za­tot a Du­ná­ban

Bő 200 ki­lo­mé­te­ren in­téz­ke­dik a rend­őr­ség, a déli Duna-sza­ka­szon még 9 hajót ál­lí­tot­tak szol­gá­latba.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Markovics Gábor

A Hableány kapitányát egyelőre nem találták meg, a holttestek közül hármat kiváló szimatú keresőkutyák segítségével hoztak felszínre- hangzott el a budapesti rendőrség sajtótájékoztatóján.Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője azt mondta, bő 200 kilométeren intézkedik a rendőrség. Hat hajó 2-2 fővel járőrözik Budapesten, ezen kívül a déli Duna-szakaszon még 9 hajót állítottak szolgálatba.

A keresés során a vízi rendészet társszervekkel együtt dolgozik, tetemkereső kutyákat is bevetettek, illetve modern szonár, távcső és éjjellátó is segíti a munkát. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A speciális tetemkereső kutyák a parton és a hajókon szimatolnak, és kifinomult érzékeikkel jelzik, ha áldozatot éreznek a közelben. A kutyák segítségével eddig három holttestet találtak.

A magyar áldozat megtalálásáról azt nyilatkozta, hogy a  hajó matrózát, nem pedig a kapitányát találták meg. Azt valószínűsítik, a Hableány testében több áldozat holtteste is lehet még, a hajó kiemelésekor fel kell arra készülni, hogy holttesteket találnak - tette hozzá Prohászka Richárd, aki elmondta, az eddigi áldozatokat a rendőrség, illetve a lakosság találta meg. 

A mentéssel kapcsolatban a horvát és a szerb hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, hogy ha a Dunában esetleg holttestet találnak, azonnal értesítsék a magyar felet.