INSIDER

Megrázó fordulat a badacsonyi borászgyilkosság ügyében, ezt mondja a vádlott

Norbert szerint hamarosan bebizonyosodik, hogy mi volt az ő szerepe a tragédiában.
  • Szerző: Ripost

S. Norbert, a badacsonyi gyilkosság egyik vádlottja úgy döntött, megtöri a csendet, és elmondja, szerinte mi történt a végzetes éjszakán. A szabolcsi férfi azt is elárulta: azóta is kísértik azok az órák.

"Nagyon sajnálom, hogy részese voltam a történteknek, hogy akkor éjszaka én is ott voltam, ám Csaba halálát nem én okoztam, és részvétemet fejezem ki a családjának" - szögezte le a Blikknek S. Norbert. 

"Gyilkosnak bélyegeznek, pedig nem vagyok az, és ez ki is derül majd. Hiszek abban, hogy az igazság napvilágot lát, és tisztázódik az én pontos szerepem is ebben a tragédiában" - tette hozzá a fiatal, aki szerint a komoly fordulatra már nem kell sokáig várni. 

Az ügyészség korábbi közleménye szerint H. Csaba halálához a megbetegedései mellett a bántalmazással összefüggésben kialakult stresszhelyzet is hozzájárult. Ám úgy tudni, hogy a fiatal borász testén nem voltak súlyos sérülések.

Több szakértő is véleményt alkotott: mindegyikük megállapította, hogy a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek a bántalmazás következtében. 

"Nincs közvetlen összefüggés S. Norbert tevékenysége és a bekövetkezett tragédia között" - mondta a lapnak dr. Jónás Nándor ügyvéd, S. Norbert jogi képviselője.

Mint azt megírtuk, H. Csaba tavaly szeptemberben a barátaival tartott hazafelé egy szüreti mulatságról, amikor S. Norbert és V. János a behajtani tilos jelzés ellenére be akartak fordulni egy utcába. A két társaság tagjai összeszólalkoztak. A vita eldurvult, verekedéssé fajult, a fiatal borász a helyszínen meghalt.

V. János és S. Norbert megpróbált elmenekülni, de autójukkal egy árokba hajtottak. Ellenük a megyei főügyészség halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vád szerint Csaba az autóval szemben megállt, a vádlottak ekkor kiszálltak, majd többször ököllel arcon ütötték a férfit. Õ nem védekezett, csupán azt kérdezte: „Üthettek, de mire jó ez, mit tettem?”