RIPOSTER

Megrázó, ezzel is meg kell küzdenie a tóba veszett Fanni családjának

A kislány az édesapjával együtt hunyt el, amikor autójuk a Gólem-tóba gurult, ők pedig a kocsiba szorultak.
  • Szerző: Ripost

Egy 11 éves kislány és édesapja vesztette életét abban a kocsiban, amely a nyéki Gólem-tóba gurult június 14-én éjszaka. A gyermek iskolája gyűjtést szervez a nehéz helyzetbe került özvegy és fia számára.

A sátorban pihenő anya és na­gyobbik gyerekük horgászokkal próbálták kihúzni kocsiba szorult szeretteiket, de életüket már nem lehetett megmenteni.

"Fanni a sátorban aludt volna a testvérével, míg a szülők a kocsiban. De a kislány valószínűleg beszaladt az édesapjának jóéjtpuszit adni" – mondta a Borsnak Emődi Beáta, a Tüskevár Iskola tagintézményvezetője, ahova a Down-szindrómás Fanni is járt. "Fanni nagyon szerette ezt a he­lyet, úgy emlegette, hogy a tengerhez mennek. Nagyon kedves, barátságos, ölelkezős kislány volt, egy tündér. A szülei nagyon szerették, és bár nehéz anyagi körülmények között éltek, mindent megtettek a gyerekekért" – tette hozzá a lapnak Lengyel Szilvia, az iskola gyógypedagógusa.

Az édesanyának és a tinédzser nagyfiúnak a gyász mellett anya­gi gondokkal is szembe kell nézniük, a családban az apa volt a kenyérkereső. Ezért nemcsak Fanni osztálytársainak szülei, de az iskola pedagógusai is összefogtak a családért.

"Eddig egy téliesített hétvégi házban laktak, de az ingatlant hitel terheli, így hamarosan el kell hagyniuk. Olyan rokonuk nincs, akire támaszkodhatnának, és bár a miskolci önkormányzathoz beadtak egy kérvényt szociális önkormányzati lakásra, döntés még nem született ez ügyben. Így kérünk mindenkit, aki tud, segítsen a családnak" – mondta Lengyel Szilvia. A család számlaszáma ide kattintva elérhető.

És ezeket olvastad már?