LELKIZŐ

Meg­rázó be­je­len­tést tett Con­chita Wurst, sú­lyos beteg

Az Eu­ro­ví­ziós Dal­fesz­ti­vál egy­kori oszt­rák győz­tese az Ins­tag­ra­mon je­len­tette be va­sár­nap este, hogy évek óta HIV-po­zi­tív.
  • Szerző: Ripost

Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál egykori osztrák győztese az Instagramon jelentette be vasárnap este, hogy évek óta HIV-pozitív.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az énekes azért döntött a bejelentés mellett, mert egy volt partnere megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza a titkát.

"Sok éve HIV-pozitív vagyok. Ez valójában a közönség számára érdektelen, azonban egy volt barátom megfenyegetett, hogy közzéteszi ezt a magánjellegű információt, én pedig senkinek nem engedem meg, hogy ezzel zsaroljon, és azt sem, hogy a fertőzés befolyásolja az életemet"

- írta az énekes. A 29 éves előadóművész hozzátette, kezeléseket kap, mióta HIV-vírussal diagnosztizálták, és a vírusszáma sok éve a kimutathatósági küszöb alatt van, ezért nem is adhatja tovább a kórokozót - írja a Mirror.

Az énekes 2014-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Rise Like a Phoenix című dalával. A férfiként - Tom Neuwirth néven - született előadó női külsővel, ám szakállal lépett fel.

Bejegyzésében is megírta, hogy korábban azért nem beszélt a nyilvánosság előtt HIV-diagnózisáról, mert kímélni akarta családját a felhajtástól.

Eközben a címlapon

"Véleményem szerint ez olyan információ, amely elsősorban azokat érinti, akik szexuális partnerként jöhetnek szóba. Ugyanakkor remélem, hogy ezzel erőt adok másoknak, és egy újabb lépést tehetek a HIV-fertőzöttek megbélyegzése ellen"

- tette hozzá az énekes, megjegyezve, hogy jobbnak tartotta maga nyilvánosságra hozni, mint hogy valaki más tegye közzé. Rajongóit megnyugtatta, hogy egészséges, "erősebb, motiváltabb és szabadabb, mint valaha", majd megköszönte a támogatásukat.