INSIDER

Meg­rázó, a ve­ro­nai tra­gé­di­á­nál dol­gozó rend­őrök is a csa­lád­ta­gok­kal gyá­szol­tak

A bal­eset­nél hely­szí­nelő rend­őrök is meg­je­len­tek a meg­em­lé­ke­zé­sen.
  • Szerző: Ripost

Nem múlik a veronai buszbalesetben elhunyt diákok családtagjainak fájdalma. A tragédia helyszínén és Budapesten egyszerre tartottak megemlékezést a hozzátartozók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Négy családdal utaztunk a helyszínre, hogy ott emlékezzünk meg együtt" – mondta a Blikknek Simonffy Norbert, aki fiát, Botondot veszítette el a balesetben.

"Videókapcsolat segítségével egyszerre lehettünk jelen a két helyen. Megható volt látni azokat a rendőröket, akik a balesetnél velünk voltak. Ugyanolyan szeretettel és empátiával fogadtak, mintha csak a hozzátartozóink lennének" – sóhajtott Norbert, aki hozzátette: a fájdalom ellenére akár havonta ellátogatnának a veronai emlékműhöz, ha lehetőségük lenne rá.

Olasz részről tiszteletét tette a veronai rendőr-főkapitány és San Martino Buon Albergo polgármestere, magyar részről pedig az olasz nagykövet, a milánói főkonzul és a tiszteletbeli velencei főkonzul fejezte ki együttérzését a gyászoló családoknak.

2017. január 20-án a Verona melletti San Martino Buon Albergónál letért az útról és egy pillérnek ütközve kiégett egy magyar autóbusz. A jármű Franciaországból, a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborából tartott hazafelé, fedélzetén tanárok, diákok, egykori tanulók, összesen 56 fő. A balesetben 18-an vesztették életüket.