MEDICINA

Megmutatta mellei helyét a világ legbátrabb nője

Az édesanya olyan lépést tett, amin a fél világ meghatódott.
  • Szerző: Ripost

A 49 éves Gemma Cockrell három gyermek édesanyja, és rendkívül bátor lépésre szánta el magát. Célja az, hogy megmutassa a rák elleni küzdelem valós oldalát, és ezzel erőt adjon mindazoknak, akik szintén a betegséggel harcolnak.

Mint elmondta, emlékszik rá, hogy a diagnózist követően mindössze olyan szóróanyagokat kapott, melyeken rajzokon mutatták be, hogyan fog kinézni a teste a drasztikus műtét után. Pedig nagy szükség van arra, hogy egy ilyen beavatkozás előtt tudja egy nő, hogy mi vár rá.

Gemma testén sok és jelentős változás történt, mégis vállalta, hogy fényképezőgép elé áll. Bár a látvány sokak számára sokkoló lehet, ő mégis egyértelműen bátorítani szeretne másokat. Megmutatni, hogy igenis lehet mosolyogni, lehet szerető pár karjaiban lenni még akkor is, ha ilyen borzalmakon kell keresztülesnie valakinek.

Az anyuka kőkemény éveken van túl. A rák nem várt fordulatokkal támadta meg őt. A részletekért és a megrázó, mégis nagyon felemelő fotókért LAPOZZ!


2013-ban diagnosztizálták Gemmát emlődaganattal. A beavatkozások és a terápia mellett tovább dolgozott, igyekezett mederben tartani az életét, amennyire a körülmények lehetővé tették. Bár a műtét és a sugárterápia sikeresnek tűnt, két évvel később a rák újra támadott, méghozzá ugyanott, mint korábban, ezúttal már nyirokmirigy áttétekkel.

Ekkor távolították el egyik mellét, remélve, hogy ez teljes gyógyulást ad számára. Csakhogy ezzel még mindig nem ért véget a rémálom. Másik mellében ugyanis tavaly februárban szintén daganatot fedeztek fel, és bár a maszektómia után orvosai felajánlották, ő mégsem kért mellimplantátumot.

Mint elmondta, rendkívül kiszolgáltatottnak érezte magát. Elöntötte a félelem, hogy bármit tesz, a rák újra és újra utoléri őt. Ezért döntött úgy, hogy elvégezteti a második melleltávolító műtétet annak ellenére, hogy még talán lett volna esélye egyéb kezelésekre. Ez a döntése segítette őt abban, hogy ismét a saját kezében tudhassa sorsát.

"Azért vállaltam el a fotózást, mert fontos számomra, hogy a helyzetemben lévő nők tudhassák, önmaguk is dönthetnek sorsuk felett. És mert szeretném, ha látnák, akár így is jól érezhetik magukat a bőrükben" - nyilatkozta az édesanya, aki hozzátette, hogy férjével a történtek óta csak még erősebb és mélyebb lett kapcsolata, mint előtte volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?