RIPOSTER

Meg­lepő elő­re­jel­zés: Ilyen idő­já­rásra biz­tos nem szá­mí­tot­tál!

Je­len­tős vál­to­zást hoz ha­zánk idő­já­rá­sá­ban ja­nuár utolsó hete. A tél végre enged szo­rí­tá­sá­ból, a der­mesztő hi­de­get enyhe nap­pa­lok, a ha­va­zást pedig több­órás nap­sü­tés váltja. Csü­tör­tö­kön akár tíz fokot is mér­he­tünk!
címkék:
  • Szerző: Doris

A meteorológusok is megdöbbentek azon a változáson, ami január utolsó hetében várható hazánk időjárásában. A több napja tartó fagy után ugyanis jelentős felmelegedésre számíthatunk, a hózáporokat pedig több órás napsütés váltja majd.

A rég várt enyhülés már vasárnap délután eléri Magyarország térségét, bár reggel még bárhol számíthatunk hószállingózásra. Később aztán a csapadékmező keletre tolódik, délutánra pedig mindenhol kitisztul az ég.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hőmérsékletet illetően kettészakad az ország. Északkeleten akár mínusz 13 fokig is hűlhet hajnalra a levegő, a nyugati régióban élők viszont megússzák a reggeli fagyot.Napközben akár plusz 7 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A jövő héten még tovább enyhül az idő, csütörtökön 10 fokot is mérhetünk.

Külön öröm, hogy a kellemes téli időjárás februárban is kitart, a mostani előrejelzések szerint tartós fagyra sehol nem kell már számítanunk.

címkék: