MEDICINA

Meg­lepő, de így lehet a leg­job­ban meg­előzni az influ­en­zát

Sok min­dent te­hetsz azért, hogy ne dönt­sön le a lá­bad­ról az influ­enza. Leg­jobb, ha már meg­elő­zés­kép­pen al­kal­ma­zod eze­ket a hét­köz­napi mód­sze­re­ket.

Az Arizonai Egyetem kutatói szerint sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük az influenzát. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok kimutatták, ha egy közös helységben van egy beteg ember, négy óra szükséges ahhoz, hogy kimutatható legyen az adott helyen az influenza vírusa. Ha a lenti tanácsok jelentős részét megfogadjuk, akkor megúszhatjuk, hogy mi magunk is betegek legyünk.

1. Teázz rendszeresen!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A forró gőz kiöli az orr nyálkahártyán lévő baktériumokat. Ha mézzel és citrommal fogyasztod a finom italt, még jobban védi az egészséged.

2. Egyél sok fehérjét!

A fehérjetartalmú ételek biztosítják az immunrendszered stabil működését. Fogyassz több tojást, joghurtot, halat és húst.

3. A fitneszteremben használj saját törölközőt!

Eközben a címlapon

Minden alkalommal cserélj törölközőt és mindig mosd meg a kezed, ha befejezted az edzést. Ha teheted, hordj magadnál kézfertőtlenítőt és használd is!

4. Igyál naponta többször!

Akár naponta kilencszer fogyassz frissen készített zöldség- vagy gyümölcslevet, almából, kelkáposztából, uborkából, sárgarépából, citromból, petrezselyemből, mentából vagy bármiből.

5. Figyelj a munkahelyeden is!

Az irodában szellőztessetek gyakrabban és a közös eszközök, mint pl. a mikrohullámú sütő, a tollak használata után fertőtlenítsd gyakran le a kezed.

6.  Engedd el a negatív energiáid!

Igyekezz minél többet relaxálni és pihenni. A benned lévő feszültség rombolja az immunrendszered, ha lazítasz, sokat tehetsz az influenza megelőzéséért.

7. Használj illóolajokat!

Ezek mind a levegő, mint a kezed fertőtlenítésére nagyon alkalmasak. Párologtass, vagy tegyél a folyékony szappanba néhány cseppet. A leghatásosabb a levendulaolaj, de pl. rozmaring-, eukaliptusz-, vagy narancsolaj is igen hatásos tud lenni.