RIPOSTER

Meg­lepő sta­tisz­ti­kát kö­zölt a BRFK: Ennyi idő alatt ér ki a rendőr

Ke­ve­sebb lett az em­ber­ölés, a la­kás­be­tö­rés és az au­tó­lo­pás, és gyor­sab­ban ér ki a rendőr egy eset­hez, mint egy éve - derül ki a rend­őr­ség leg­fris­sebb sta­tisz­ti­ká­já­ból. A Ri­post annak járt utána, mi lehet ennek az oka.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Biztonságosabb város lett Budapest: több a rendőr az utcákon, és kevesebb a bűneset – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolójából, amit a jövő héten fogadhat el a Fővárosi Közgyűlés.

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ

Ha valaki hívta a rendőröket, 2017-ben átlagosan 12 perc 33 másodperc alatt érkeztek ki a helyszínre, korábban ez majdnem negyed óra volt – derül ki a friss adatokból.

EZT OLVASTAD MÁR?
Természetesen rengeteg körülmény befolyásol egy kiérkezést: a forgalom, a távolság és egyéb tényezők. De elmondható, hogy közelítünk a tízperces reagálási időhöz, és ez nagyon nagy eredmény

– mondta a -nak dr. Györei Péter.

A korábban rendőrként is dolgozó szakértő szerint a rendőrségi átszervezések és a modern kommunikációs rendszer rövidíti évről évre a kiérkezés idejét.

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ

Jóval kevesebb bűncselekményt követtek el Budapesten 2017-ben, mint az azt megelőző évben, - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által készített beszámolóból, amelynek elfogadásáról jövő szerdai ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb lett a gyilkosság is a fővárosban: míg 2016-ban 44 embert öltek meg, addig tavaly 34-et, amiből 15 volt szándékos.

A BRFK beszámolójának további részleteiről a szombati számában olvashatsz!

Eközben a címlapon
címkék: