HŰHA

Meglepő, ezzel foglalkozik valójában Oroszlán Szonja Amerikában

A színésznő már évek óta külföldön él, és jelenleg élete második nagy álmát váltja valóra. Honvágyáról is beszélt.
  • Szerző: Ripost

Az évek óta Amerikában élő színésznő, Oroszlán Szonja ma már csak különleges alkalmakkor látogat haza - ilyen volt a Kölcsönlakás premierje is, ahol elárulta:  noha gyakran van honvágya, nem bánja, hogy új életet kezdett, jelenleg élete második nagy álmát váltja valóra azzal, hogy állatokkal foglalkozik.

Dobó Kata első nagyjátékfilmjében Szonja egy teljesen új karakter bőrébe bújhatott, a szokásos szőke fruska helyett ugyanis egy magába forduló, kutyáinak élő írónőt alakított. 

"Nagyon közel állnak hozzám az állatok, emiatt is igent mondtam Kata felkérésére. Emellett húsz éve barátnők vagyunk, jó néha visszacsöppenni a régi közegbe, hiszen Amerikában egészen más környezetben élek" – kezdte a Lokálnak Oroszlán Szonja, aki színészi munkái mellett egy ideje állatokkal is foglalkozik Philadelphiában, különösen a rehabilitációjuk érdekli.

"Itthon egy kutyám és egy lovam van, akiket nagyon hiányolok, így nem csoda, hogy kint is boldog vagyok, ha állatok közelében lehetek és főleg, ha segíthetek rajtuk" – magyarázta a színésznő, aki csupán évi három-négy alkalommal látogat haza, ám mint mondja, kint sem magányos, rengeteg rokona és barátja él a közelében.

"Van ott családom, jó pár rokonom évek óta Amerikában él. Ráadásul kint is jártam iskolába, ahol sok barátot szereztem, így úgy érzem, hogy megvan a kis közegem, nem vagyok elszigetelve. Persze olykor hiányoznak az itthoniak, de a huszonegyedik században már velük sem olyan nehéz tartani a kapcsolatot, az ingázást pedig hamar megszoktam."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?