KÜLFÖLD

Meg­lepő be­je­len­tés: évente el­len­őriz­he­tik az angol gye­re­kek men­tá­lis ál­la­po­tát

Ha még ide­jé­ben fel­is­me­rik és ke­ze­lik a prob­lé­mát, akkor vár­ha­tóan ki­egyen­sú­lyo­zot­tab­bak lesz­nek a fi­a­ta­lok.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció: AFP/Martin Bureau
Illusztráció: AFP/Martin Bureau
Fotó: AFP

Theresa May jelentette be, hogy szükségesnek látják a diákok mentális állapotának ellenőrzését: a gyerekeket négyéves koruktól évente megvizsgálnák, hogy mielőbb kiderüljön, kinek van szüksége szakember segítségére - írja a Daily Mail

Nagy-Britanniában az elmúlt két évtizedben hatszorosára nőtt a mentális problémákkal küzdők száma, ami sok gyereket is érint - az intézkedés rutinszerű kivitelezésével ezt az arányt szorítanák vissza. A diákok így könnyen kaphatnának segítséget, de segélyvonalat is fenntartanának számukra.

A közlemény szerint egyébként a lányok a legveszélyeztetettebbek.De hogy miért van erre szükség már általános iskolás korban? Azért, mert az említett problémák körülbelül fele 14 éves korig már felismerhetővé válik.

Miután pedig elindult az intézkedés, a kormány évről-évre közzéteszi a diákok mentális állapotára vonatkozó jelentést - így pedig a lakosok is jobban felmérhetik ennek szükségességét és várhatóan a jövőben kevesebb öngyilkosság történik majd.