KÜLFÖLD

Meg­je­lent a Kék bálna utódja, ez a játék ösz­tönzi ön­gyil­kos­ságra a ti­ni­ket

Egy új, ve­szé­lyes játék ter­jed az ukrán di­á­kok kö­ré­ben. A "játék" végső célja az ön­gyil­kos­ság.
  • Szerző: Ripost

Az ukrán diákok körében egyre jobban terjed egy újabb, veszélyes „Új út” elnevezésű játék, amely öngyilkosságra ösztönzi a játékosokat. Az új játék elve nem különbözik a „Kék bálna” vagy a „Vörös bagoly” játékoktól. Azonban itt a közösségi hálón nem kell semmilyen csoportba belépni. Elegendő hashtagekkel (kettős kereszt) és asszociatív képekkel kommunikálni – írja a Kárpátinfo.

A játékban való részvételhez elég beírni egy hashtaget, valamint a pentagrammal ellátott képre változtatni a profilképet. Ezután meg kell hívni az ismerősöket és várni a kurátor utasításait. Általában a moderátor arra kényszeríti a tinédzsereket, hogy vágásokat ejtsenek a testükön, amiről képet is kell készíteniük. A "játék" végső célja az öngyilkosság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Nagyon nehéz kiszámítani a moderátort, és ha sikerül is, lehetetlen bizonyítani, hogy ő az. Ráadásul, szinte teljesen lehetetlen bebizonyítani, hogy ő kergette öngyilkosságba a tinédzsereket. Ha az ügy csodával határos módon mégis a bíróság elé kerül, úgyis mindenkit elengednek" – mondta Szerhij Prokopenko, a Cyberlab számítógépes kriminológia igazgatója.