KÜLFÖLD

Me­gint ha­zu­dott és gyű­löl­kö­dött a CNN

Ko­vács Zol­tán nem­zet­közi kom­mu­ni­ká­ci­ó­ért és kap­cso­la­to­kért fe­le­lős ál­lam­tit­kár meg­tette azt, amelyre min­den jóér­zésű ma­gyar ember vá­gyik: ala­po­san hely­re­tette a be­ván­dor­lás­párti CNN ne­ve­zetű (ál)hír­csa­tor­nát.
  • Szerző: 888.hu

A "mérvadó" televíziós csatorna nettó hazugságokat terjesztett Orbán Viktor magyar miniszterelnökről - írja a 888.hu.

A magyar kormányfő május 13-án ellátogat az Egyesült Államok fővárosába, hogy találkozzon Donald Trump amerikai elnökkel. A hivatalos találkozó bejelentését követően természetesen magasabb fokozatra kapcsoltak az „objektív”, „elfogulatlan” és „mértékadó” propagandagyárak – nemcsak itthon, hanem az Egyesült Államokban is.

Így sikerült a CNN-es Kevin Liptaknak azt írnia Orbán Viktorról, hogy „Trump bevándorlásellenes szövetségesre talált a szélsőséges magyar miniszterelnökben”, majd hozzátette, hogy a kormányfőt „egyesek már de facto diktátornak tartják”. Persze a miértekre az unalomig ismert bevándorlás- és demokratapárti lózungokon kívül nem kapunk választ.

A mocskolódásra válaszul Kovács Zoltán Twitter-bejegyzést tett közzé, melyben kifejtette:

"Orbán kormánya megvédte az Európai Unió határát, betartva a schengeni egyezményben vállalt kötelezettségeit, megállítva a Magyarországon keresztül Európába irányuló migrációt.

Egyetértünk Donald Trumppal abban, hogy az illegális migráció nem jog. Üzenjük a fake news CNN-nek, amely a miniszterelnököt – most figyeljenek! – szélsőségesnek nevezi."

A Fehér Ház közleményéből kiderül, hogy a vezetők többek között kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre összpontosítanak majd. Elemzések szerint emellett szóba kerül a bevándorláskrízis, az unió és a közép-európai térség helyzete is.

Eközben a címlapon

A találkozó jelentőségét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy kommentálta: „mi, magyarok stratégiai szövetségesként tekintünk természetesen az Egyesült Államokra. A jelenlegi adminisztrációhoz hasonlóan látunk nagyon sok fontos, a világ számára dilemmát jelentő kérdést. Hasonlóképpen gondolkodunk a migráció, a keresztények védelme és a biztonság tekintetében”.