LELKIZŐ

Meg­ható bú­csú­vi­deó Tö­rő­csik Ma­ri­tól Var­nus Xavér édes­ap­já­nak

Sí­rás­tól el­csukló han­gon bú­csúz­tatta ba­rátja édes­ap­ját a le­gen­dás szí­nésznő.
  • Szerző: HG

Remegő hanggal, könnyek között búcsúztatta barátja, Varnus Xaver édesapját, a néhai Varnus Xavert Törőcsik Mari,de ezt eddig csak a szertartáson lévők hallhatták.

A nemzet színésze a múlt hónapban hangfelvételen tolmácsolta a néhai Varnus Xaver gyászoló fiának megrendítő szavait. Megható előadásáról azonban hangfelvétel is készült, mely csak most került fel a legnagyobb videómegosztó portálra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Mészáros Annarózsa

A költői elemeket felvonultató szöveg csodálatosan megkomponált kép és hangvilágának minden mozzanata egyébként a két művész, a két jó barát összetartozását, közös munkáját dicséri.

Xaver szívszorító szavakkal búcsúzott imádott édesapjától, sorait korábban a Facebookon is közzétette.

A nemzet színészének előadásában azonban egészen másképp hatnak a megható sorok. Xaver édesapja a múlt hónap elején otthonukban hunyt el.

„Ilyen egyszerű az egész, a többi csak mítosz és szóbeszéd. Kilobbant sejtcsomó fekszik itt előttem, s Apa már messze jár, azzal a különös konflissal, amelyet képzeletem ajándékozott neki. S visz magával engem is képzeletének furcsa-szép világába, ahonnan nincsen már visszaút" – hallható a felvételen Törőcsik Mari tolmácsolásában.