HŰHA

Nagy be­je­len­tés, vá­rat­lan dolog de­rült ki Harry és Meg­han es­kü­vő­jé­ről

Most már szinte min­den rész­let ki­de­rült a tör­té­nelmi es­kü­vő­ről, ame­lyet május kö­ze­pén tar­ta­nak.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg és Meghan Markle május 19-én, pontban délben fognak összeházasodni, és most már azt is tudni lehet, hogy a canterbury érsek, Justin Welby vezeti majd az egyházi szertartást.

Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas
Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az esküvőt lovaskocsis felvonulás és fogadás követi majd, az ünnepséget pedig Károly fogja vezetni, mint egyfajta vőfély. A nagy nap részleteit a Kensington-palota osztotta meg a britekkel.

Az ifjú pár Windsor városán keresztül hintóval érkezik majd a helyszínre, az úton pedig az alattvalók is megcsodálhatják őket. Az esküt a XV. században épült Szent György-kápolnában teszik majd le, ezt követi majd az esti parti. A kápolnában Windsor érseke, David Conner előtt is fogadalmat tesznek, ezután szentesíti a házasságot az anglikán egyház feje, Justin Welby.

A 33 éves Harry az első a királyi család modern történetében, aki az anglikán egyház szabályai szerint veheti feleségül szerelmét, annak ellenére, hogy Meghan már elvált asszony.

Korábban Károly herceg és Camilla csak áldást kapott a Szent György-kápolnában, utána pedig csupán polgári esküvőt tartottak - írja a Daily Mail.