NÍNÓ

Meg­halt a fel­akasz­tott szí­nész! A rend­őr­ség em­ber­ölés miatt nyo­moz

Meg­halt a 27 éves Rap­hael Schu­m­a­cher olasz szí­nész, aki szín­padi fel­akasz­tása után kó­mába esett egy hét­tel ez­előtt - kö­zöl­ték pén­te­ken az olasz ha­tó­sá­gok.
címkék:
  • Szerző: B.L.

A színész az eset óta a pisai egyetemi klinikán feküdt. Csütörtökön állapították meg nála a klinikai halál állapotát - mondta a klinika szóvivője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A rendőrség a színi társulat négy tagja ellen vizsgálatot folytat emberölés gyanújával, de továbbra is fennáll az öngyilkosság lehetősége.  

Az eset a pisai Teatro Lux kertjében történt szombat este, a Miraggi (Káprázatok) című, zárt körű előadás közben. Az egyik néző vette észre, hogy az akasztási jelenet után a színész fán lógó teste furcsán rángatózik. A néző, egy végzős orvostanhallgató azonnal a segítségére sietett, de a pulzusát már alig találta. Egy másik néző segítségével meglazította a hurkot, hogy a színészt leemelhessék.

Az olasz lapok idézték pénteken a színtársulat vezetőit, akik elmondták, hogy az eredeti terv szerint a jelenet végén a színésznek egy vaklövéssel kellett volna véget vetnie az életének, de Schumacher a rendező és a színésztársak tájékoztatása nélkül az utolsó pillanatban önfelakasztásra változtatta a színlelt öngyilkosság módját. Elképzelhető azonban, hogy ehhez nem voltak meg a megfelelő biztonsági intézkedések. 

A BBC egy korábbi tudósítása szerint az egyik színész elmondta, hogy a huroknak hamisnak kellett volna lennie, és egy hámnak kellett volna elkapnia Schumachert az akasztáskor.  

címkék: