KÜLFÖLD

Meg­foj­totta a férfit, meg­erő­sza­kolta és meg­ölte a ba­rát­nő­jét

A ru­an­dait ko­ráb­ban már nemi erő­sza­kért is el­ítél­ték, de nem tud­ták ha­za­to­lon­colni. Hogy miért nem, azt majd el­árul­juk.
  • Szerző: SZM

Életfogytiglanra ítélte Jean-Claude Nsengumukiza, 38 éves, ugandai születésü, ruandai lakost Rouen város bírósága. A férfi 2002-ben illegálisan érkezett Franciaországba egy Bahama-szigeteki hajó fedélzetén és soha nem kapott menedékjogot."Szeretném teljesíteni az álmaimat egy jobb életről Franciaországban, az országom nyomorúsága miatt” – mondta utóbb a bíróságon, de akkor már késő volt.

2006-ban bemászott két nő lakásába és meztelenül közéjük feküdt az ágyba. Két nappal később az utcán támadott meg egy nőt, miközben kézifegyverrel fenyegette meg őt.

Ám a kiszemelt áldozatnak sikerült elmenekülnie.

2009-ben 8 év börtönbüntetésre ítélték egy Rouenben élő nő ellen elkövetett nemi erőszakért és csak egy hónappal a kettős gyilkosság előtt engedték ki a börtönből.

Ez 2015 decemberében történt, amikor az alábbi képen látható 24 éves Elise Fauvel és 31 éves Julien Tesquet kijött egy épületből. Ott találkoztak az afrikai férfival, aki felajánlotta a nőnek, hogy segít hazavinni a részeg barátját.

Az áldozatok /Facebook-képek/
Az áldozatok /Facebook-képek/

A nő lakásához érve azonban megfojtotta a védekezésre képtelen férfit, majd megerőszakolta és megölte Elise Fauvelt.A nő testén számos foltnyomot találtak, ami azt bizonyítja, hogy harcolt a támadójával – hangzott el a bírósági tárgyaláson. A afrikai DNS-ét is megtalálták a fiatal nő testén.

Mint utóbb kiderült, amikor a férfit kiengedték a börtönből, ki is kellett volna őt utasítani Franciaországból, de ez nem történt meg.. Egy másik cikkben azt olvastuk, hogy a gyilkosság idején a francia hatóságok még mindig arra vártak, hogy Ruanda erősítse meg az elítélt személyazonosságát. Ő maga hol ruandainak, hol ugandainak vallotta magát, de semmilyen papírral nem tudta igazolni, így élt Franciaországban, illegálisan, 13 évig.

Eközben a címlapon

Ha majd sikerül valahova visszatoloncolni, többé nem léphet francia földre.

Forrás: Actu17