MANI

Nagy bejelentést tettek: megfejtették a Bermuda-háromszög titkát!

Az ördög háromszögeként is ismert területen eddig 20 repülőgép és 50 hajó tûnt el nyomtalanul. Egy ausztrál tudós most előállt a titok nyitjával.
  • Szerző: MZ/X

Dr. Karl Kruszelnicki a news.com.au-nak elmondta, hogy szerinte az a Bermuda-háromszög titka, hogy

nincs semmiféle titka!

A legalább 1000 ember halálát követelő Florida-Bermuda-Puerto Rico háromszögében lévő terület titkát régóta kutatják a tudósok és rendíthetetlen tengerészek, ez idáig sikertelenül.

Továbbra is évente legalább 5 repülőgép tűnik el nyomtalanul a terület felett.

Dr. Kruszelnicki a londoni Lloyds és az Egyesült Államok parti őrsége által összesített adatokra alapozva azt állítja, hogy a Bermuda-háromszögben eltűnő repülőgépek száma megegyezik a világ bármely pontján eltűnt gépek számával, vagyis nem tűnik el a térség felett több gép, mint máshol a világon.

Mivel a Bermuda-háromszög a világ egyik legelterjedtebb hajózási útvonala - ezeken a vizeken a hajók eljutnak az amerikai, az európai és a karibi kikötőkbe is - az is tejesen „normális”, hogy több hajó is elsüllyedt a területen.

A tudós szerint az eltűnésről szóló történetek természetesen igazak, viszont hiányosan dokumentálták őket, és így legendák lettek belőlük. Dr. Karl Kruszelnicki szerint semmi különleges nincs a Bermuda-háromszögben, egyszerűen csak sok arrafelé a vihar, és régebben a hajók és a repülőgépek kapitányai nem voltak olyan jól képzettek, mint a maiak, ahogy a járművek sem voltak elég jól megépítve.