RIPOSTER

Meg­döb­bentő bú­csú­le­ve­let ha­gyott hátra a hol­tan ta­lált győri lány

A ja­nuár 25-én el­tűnt, ké­sőbb hol­tan ta­lált Re­beka mel­lett egy le­ve­let is ta­lál­tak, mely­ben le­írta, hogy miért szö­kött el ott­hon­ról. A rend­őr­ség vi­szont még min­dig ki­zárja, hogy ön­gyil­kos lett volna.

Ahogy a már többször beszámolt róla, holtan találták azt a győri lányt, aki még január 25-én tűnt el otthonról. Akkor a családjának azt mondta, hogy egy volt iskolatársával fog találkozni, de később kiderült, hogy ez nem volt igaz. A 24 éves Rebeka még az internetes előzményeket is törölte a számítógépéről, nehogy a nyomára bukkanjanak. A lány testvére korábban azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy Rebeka nem először tűnt el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Vágyta a magányt. Elő is fordult már, hogy kisebb időre elment, de egy napon belül, mire igazán aggódni kellett volna, visszajött.

Rebekát megállás nélkül kereste nemcsak a családja, hanem a rendőrség, civilek és a Győri Speciális Mentők csapata is, de sajnos csak a lány holtteste került elő eltűnése után egy hónappal, Győrszentiván közelében.

Szonárral, drónnal, kutyákkal és quadokkal is keresték a 24 éves Rebekát (Fotó: Győri Speciális mentők)
Szonárral, drónnal, kutyákkal és quadokkal is keresték a 24 éves Rebekát (Fotó: Győri Speciális mentők)

Az első információk szerint a rendőrség kizárta az ön- és idegenkezűséget, ám a egyik informátora szerint Rebeka mellett egy levelet is találtak, melynek tartalma szerint kilátástalannak látta az életét.

Egy vadász talált a holttestre egy eldugott, akácfákkal teli részen, egy kavicsbánya mellett. A kiérkező rendőrök egy búcsúlevelet is találtak a test mellett, melyben Rebeka leírta, hogy miért tűnt el otthonról

- mondta a -nak egy neve elhallgatását kérő bennfentes. Úgy tudni, hogy a fiatal lány nem tudta feldolgozni, hogy lekésett az egyetemi papírjai beadásának határidejéről, és ezért nem tudott az emberek szeme elé kerülni.

A 24 éves lány holtteste egy hónap után került elő (Forrás: police.hu)
A 24 éves lány holtteste egy hónap után került elő (Forrás: police.hu)
A Rebekánál lévő vonatjegy szerint már az eltűnése napján a csendes, sötét helyre utazott, valószínűleg nyugalomra és magányra vágyott. Az eddigi vizsgálatok szerint megfagyott éjszaka, de majd a részletes toxikológiai vizsgálat fogja kimutatni, hogy volt-e valamilyen idegen szer a testében

- hangsúlyozta a informátora, aki ugyancsak egy hónapig próbált segíteni az eltűnt lány megtalálásában.