INSIDER

Meg­döb­bentő rész­le­tek: po­li­ti­kus bé­relte fel a bér­gyil­kos D. Csa­bát

16 mil­lió fo­rin­tot ka­pott volna, ha si­ke­rült meg­gyil­kol­nia a cél­sze­mélyt.
  • Szerző: Ripost

Újabb hidegvérű gyilkosságra készülhetett az elfogása előtt D. Csaba, akire már szinte fél Európa vadászott.

Fotó: Police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vajdasági férfi az Alo szerb lap információi szerint nem is akárkivel akart végezni, célpontja egy szerb politikus volt. A portál szerint a célszemély likvidálásával egy másik politikus bízta meg a férfit, a sikeres akcióért pedig 50 ezer eurót, azaz közel 16 millió forintot ajánlott.

Csak erősíti ezt a feltételezést, hogy a cseh rendőrök fegyvereket, hangtompítót, hamis iratokat és egy parókát találtak D.-nél, amikor rajtaütöttek egy háromcsillagos prágai szállodában.

Az nem derült ki, honnan kapott fülest a hatóság. A vajdasági bérgyilkost egyszer már feldobták a társai, s elképzelhető, hogy most is ugyanez történt - írta a Blikk.

Az, hogy a férfit hol állítják bíróság elé, egyelőre nyitott kérdés, ugyanis több országnak, köztük Magyarországnak is akad „rendezetlen ügye” D. Csabával.

Nálunk egy tavaly szeptemberi gyilkosság miatt akarják felelősségre vonni. Mint ahogy a is megírta, valószínűleg ő végezhetett a XV. kerületi Pólus Center mögött V. László vállalkozóval. A gyanú szerint D. térdre kényszerítette, majd fejbe lőtte a férfit.

Eközben a címlapon

Szerbiában egy januári, kivégzésszerű gyilkosság miatt akarják meghallgatni a hidegvérű halálosztót. Akkor Belgrádban a nyílt utcán lőtte fejbe Nebojsa Markovicsot annak autója mellett. A megrázó pillanatokat egyébként egy térfigyelő kamera is megörökítette.