ÉLETMÓDI

Meg­döb­bentő lesz de­cem­ber és ja­nuár idő­já­rása! Ez tény­leg igazi meg­le­pe­tés!

Nem hi­szel a sze­med­nek, ha meg­lá­tod, mit jó­sol­nak a me­te­o­ro­ló­gu­sok a kö­vet­kező hó­na­pokra.
címkék:

Az előttünk álló tél igazi meglepetést tartogat. Hogy ennek örülni fogsz-e vagy sem, az persze már rajtad áll. De hogy nem kell a legvastagabb tollkabátokba bugyolálnod magad és maximumra tekerned otthon a fűtést, az előrejelzés alapján jól látható. Igaz, emiatt úgy tűnik, le kell ismét mondanunk a karácsonyi havazásról...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

November végén szokatlanul kellemes lesz a hőmérséklet, és december is igazán enyhén indul majd.

December első felében várhatóan minden úgy alakul, ahogyan nagyjából megszokhattuk, sőt még kevés hóeséssel is számolhatunk. 20.-a tájékán azonban váratlan fordulattal kimondottan meleg napokra készülhetünk - legalábbis ahhoz képest, mint ami a téli hónapokban normális.

A legkülönösebb az, hogy ez a langyos, szinte késő őszi idő még januárban is folytatódni fog. Nézd csak meg a meteorológusok becslését: sehol egy mínuszba hajló előrejelzés a nappali hőmérsékletekre. Januárban 6-7 fokos maximumok? Ide vele!

Január közepén aztán már kissé hűvösebb, de még mindig nappali mínuszoktól mentes időszak vár ránk, míg aztán a hónap vége felé ismét hajrázni fog a hőmérő higanyszála, és újra 6-7 fok környékéig fog felkúszni.

Eközben a címlapon
címkék: