KÜLFÖLD

Meg­döb­bentő ered­mé­nyek: az is­ko­lá­sok nem is­me­rik a ha­gyo­má­nyos órát

Az Egye­sült Ki­rály­ság­ban már az is­ko­lák­ban is le­sze­re­lik az ana­lóg órá­kat, mert a gye­re­kek nem tud­ják ol­vasni őket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Godfullness beszámolója szerint az Egyesült Királyságban egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat a tantermekben, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni a pontos időt a számlapról.

EZT OLVASTAD MÁR?

Malcom Trobe, az Iskolai és egyetemi vezetők társaságának (ASCL) titkára szerint a 18 évesnél fiatalabb diákoknak már annyira megszokottak a digitális szolgáltatások, hogy gondot okoz számukra a kis- és nagymutatós változat értelmezése.

"Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az idő megjelenését, a telefonjaikon, a számítógépeiken. Szinte minden digitálisan kerül eléjük, így arra is számítanak, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni."

Trobe, aki korábban igazgatóként dolgozott, elmondta, hogy

a tanárok azt szeretnék, ha a diákok nyugodtak lennének az órákon, és a hagyományos órák felesleges stresszt jelenthetnek a számukra.

Szerinte az iskolák szeretnének mindent annyira könnyűvé és lényegre törővé tenni, amennyire csak lehetséges, így jó pár helyen (például a londoni Ruislip gimnáziumban és a Cockermouth iskolában) az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy leszereljék az analóg órákat az osztálytermekben - írta a 24.hu.

Az ASCL titkára szerint természetesen tanítják a diákoknak, hogyan kell olvasni egy analóg óra számlapját, de a fiataloknak ennek ellenére is problémát okoz a pontos idő megállapítása a mutatók segítségével. Ami viszont ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a különböző kütyük hatására sok kisdiák számára már az is egyre nehezebb, hogy megtanulják a ceruza és a toll használatát.

Eközben a címlapon
címkék: