FÜLES

Meg­döb­bentő dolog de­rült ki Harry her­ceg es­kü­vő­jé­ről

Na­gyon csa­ló­dott lesz a nász­nép, hi­szen már min­denki tűkön ül.
  • Szerző: Ripost

Múlt hónapban jelentették be, hogy Harry herceg és Meghan Markle szakított a hagyományokkal, és az esküvőjükre citromos-bodzás tortát választottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most azonban kiderült, hogy valószínűleg a násznépnek nem is lesz alkalma megkóstolni a szokatlan édességet. Mindezt azt a Fiona Cairns árulta el egy interjújában, aki Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortáját készítette el 2011-ben.

Mint mondta, ő is egy 8 emeletes gyümölcstortát készített a nagy alkalomra, amelyet azonban meg se vágtak. A násznépnek egy másik tortából adtak. Több mint 600 szelet tortát osztottak ki, valamint további 4000 szeletet ajándékoztak el kis dobozkákban.

Katalin és Vilmos esküvői tortája
Katalin és Vilmos esküvői tortája
Fotó: AFP

Az eredeti tortát Katalin hercegné Alexander McQueen menyasszonyi ruhájával együtt kiállították a Buckingham-palotában.

A források szerint Harry és Meghan is hasonlót tervez a saját süteményükkel.

Az esküvői tortáért 18 millió forintot kell majd fizetnie a királyi családnak, amit egyébként a híres Claire Ptak, a londoni Violet Cakes mögött álló főnök készít, akit jó baráti viszony fűz a menyasszonyhoz.

Eközben a címlapon

Meghan kérésére a torta könnyed és egyszerű lesz. A desszert teteje vajas cukormázzal és friss virágokkal díszített lesz, ami könnyed és elegáns hangulatot ad, valamint a cukrász weboldala szerint friss gyümölcspüré, virágok, eszpresszó, sötét csokoládé és karamell is fellelhető lesz majd a fenséges édességben.