BOZÓT

Megbukott a korrupt jobbikos képviselő

Sokmilliós luxusút, csak a repülőjegy volt vagy 2 millió. Megbukott a Jobbik nemrég még futballhuligánként garázdálkodó képviselője a nagyhangú Szilágyi György. Korábban nyerőautomaták lobbistájaként vált hírhedté.
  • Szerző: Ripost

Több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György jobbikos képviselő, miközben vagyonnyilatkozata szerint  még ingatlana sincs.  Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. A politikus korrupt módon az olimpia összes rendezvényére ingyenes VIP-belépőt is kapott a cégtől. Szilágyi korábban arról lett nevezetes, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A 90-es években pedig közönséges futballhuligánként "tevékenykedett".

Szilágyi korábban az un. játékgépmaffia ügynökeként is tevékenykedett, a  nyerő automatákkal hatalmas játéktermeket üzemeltető sógoráért lobbizott "mindhalálig".

A magát a szegények barátjának beállító Szilágyi, persze ingyen, a cég pénzén business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét.

Az Origo kiszámolta, hogy a Jobbikos képviselő legalább 3-4 millió forint értékben fogadott el korrupt módon ajándékot az utaztató cégtől. Csak a repülőjegyek belekerülhettek a business osztályon vagy 2 millió forintba!

Szegény hajléktalan!

A riói luxusúton részt vevő Szilágyinak semmilyen ingatlana nincsen, csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása és 1 millió forintnyi követelése, valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja. 

Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát.

A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött: Nem vagyok büntetett előéletű.

Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?