BOZÓT

Meg­bu­kott a kor­rupt job­bi­kos kép­vi­selő

Sok­mil­liós lu­xusút, csak a re­pü­lő­jegy volt vagy 2 mil­lió. Meg­bu­kott a Job­bik nem­rég még fut­ball­hu­li­gán­ként ga­ráz­dál­kodó kép­vi­se­lője a nagy­hangú Szil­ágyi György. Ko­ráb­ban nye­rő­au­to­ma­ták lob­bis­tá­ja­ként vált hír­hedté.
  • Szerző: Ripost

Több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György jobbikos képviselő, miközben vagyonnyilatkozata szerint  még ingatlana sincs.  Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. A politikus korrupt módon az olimpia összes rendezvényére ingyenes VIP-belépőt is kapott a cégtől. Szilágyi korábban arról lett nevezetes, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A 90-es években pedig közönséges futballhuligánként "tevékenykedett".

Szilágyi korábban az un. játékgépmaffia ügynökeként is tevékenykedett, a  nyerő automatákkal hatalmas játéktermeket üzemeltető sógoráért lobbizott "mindhalálig".

A magát a szegények barátjának beállító Szilágyi, persze ingyen, a cég pénzén business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét.

Az Origo kiszámolta, hogy a Jobbikos képviselő legalább 3-4 millió forint értékben fogadott el korrupt módon ajándékot az utaztató cégtől. Csak a repülőjegyek belekerülhettek a business osztályon vagy 2 millió forintba!

Szegény hajléktalan!

A riói luxusúton részt vevő Szilágyinak semmilyen ingatlana nincsen, csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása és 1 millió forintnyi követelése, valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja. 

Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát.

Eközben a címlapon
A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött: Nem vagyok büntetett előéletű.

Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

A korrupt Szilágyi Hypós Feri jobbján.
A korrupt Szilágyi Hypós Feri jobbján.