KÜLFÖLD

Megbénult az autópálya: 50 millió készpénz szóródott szét az úttesten

Az emberek satuféket nyomtak a pénz láttán és úgy gyûjtötték a bankókat, mintha nem lenne holnap...

Az amerikai Atlanta kétszer 6 sávos körgyűrűjén, az I-285 jelzésű autópályán teljesen lebénult a forgalom, miután egy pénzszállító furgon ajtaja menet közben kinyílt, majd az úttesten kis címletekben 175 ezer amerikai dollár, azaz átszámítva nagyjából 50 millió forint készpénz szóródott szét - számolt be az esetről a helyi sajtó.

Az éppen arra járó autósok többsége félrehúzódott a leállósávba és gyűjteni kezdték a zöldhasút az aszfaltról. Persze akadtak olyanok is, akik egyszerűen a forgalmas autópálya közepén hagyták autóikat és úgy indultak a pénzvadászatra. Az autópálya természetesen lebénult, több kilométeres forgalmi dugó alakult ki a pénzes szakasz mögött. A rendet végül a helyszínre kiérkező rendőrök tudták csak visszaállítani.

A kialakult helyzetről és a rövidtávon meggazdagodni vágyó emberekről egy arra járó autós készített eszméletlen videót a telefonjával.

 

Épp munkából tartottam hazafele, amikor megláttam a rengeteg pénzt az úttesten. Mindenki ott rohangált, de én direkt nem álltam meg, mert valahol egyszer olvastam, hogy rablásnak minősül, ha elrakom a talált pénzt.

"De azért mindent levideóztam. Az emberek azzal se törődtek, hogy ezen a szakaszon 120 km/h-val közlekednek az autósok, csak szedték és szedték a pénzt"

- fogalmazott a videó készítője.

Az eset után a helyi rendőrség közleményt adott ki, amiben mindenkit felszólítottak, hogy vigye be az őrsre az I-285 autópályán talált bankókat. A videón ugyanis mindenki arca és rendszáma jól kivehető, így előbb vagy utóbb jelentkezni fognak az autók tulajdonosainál, ha maguktól nem jelentkeznének a készpénzzel.

És ezeket olvastad már?