LEHÚZÁS

Még nekik áll fel­jebb! Pénzt kö­ve­tel­nek, és ne­gyed­mil­li­ár­dot kap­nak az el­ítél­tek

Több mint 230 mil­lió fo­rint kár­té­rí­tést ítélt meg 43 ma­gyar el­ítélt­nek az Em­beri Jogok Eu­ró­pai Bí­ró­sága. A koszra, a kis helyre és a hideg vízre pa­nasz­kod­tak.
  • Szerző: T.D.

Nem elég, hogy a bűnözőket az ország dolgozóinak adóforintjaiból tartjuk el, de ők még perelnek is, a per költségei és a kártérítés is az adózók zsebét terheli.

43 magyar rab nyert pert az állammal szemben az Emberi Jogok Európai Bíróságán, mert a koszra, a meleg víz hiányára, a zsúfoltságra, a heti két-három fürdési lehetőség csekélységére és a kosztra panaszkodtak. 

"Fejenként két és fél millió és kilencmillió forint közötti összeget nyertek."
Nem luxus az biztos, de hasonlóan néznek ki a kollégiumok is (Fotó:MTI)
Nem luxus az biztos, de hasonlóan néznek ki a kollégiumok is (Fotó:MTI)

Még a legkisebb összeg (két és fél millió forint) is, a magyar átlagkereset alapján, 15 hónap alatt kereshető meg. A perköltséggel együtt, összesen 230 millió forintot kell kicsengetnie az államnak.

Ez még nem minden

Jelen pillanatban is több ezer eljárás van Magyarország ellen a börtönök állapota miatt. Számolj csak utána, mennyi pénzt perelhetnek még le rólunk az elítéltek. Tény, hogy a magyar büntetőrendszer nem éppen a luxuskörülményekről híres, de azért a pofátlanságnak is legyen már határa. Büntetésből kerültek börtönbe, nem pedig jutalmazási céllal!