MANI

Még min­dig nem volt ötös a lot­tón, to­vább hal­mo­zó­dik a nye­re­mény

2 mil­li­árd 566 mil­lió fo­rintra nőtt az Ötös­lottó fő­nye­re­mé­nye, a Ha­tos­lot­tón pedig már 960 mil­lió fo­rint a jack­pot.

Az Ötöslottó várható főnyereményének köszönhetően egyre többen kíváncsiak a szombati lottósorsolásra: a legutóbbi SzerencseSzombat adása rekord számú, közel félmillió nézőt szegezett a képernyők elé. Most szombaton is érdemes lesz a Dunára kapcsolni, mert kiderül, vajon gazdára talál-e a több mint 2,5 milliárd forint.

Az Ötöslottó történetének elmúlt 62 évében a lottózás szerelmesei mindig figyelemmel kísérték az élő sorsolásokat. Az első húzást 1957. március 7-én, csütörtökön tartották a budapesti MEDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) kultúrotthonban, ahol ünnepi műsor kíséretében derült ki a játék legelső öt nyerőszáma.

Különleges volt az Ötöslottó 100. sorsolása is, amelyet 1959. január 30-án, péntek délelőtt a Corvin moziban tartottak,ugyanis meghívták a játék korábbi nyerteseit is. Az esti műsorra már korán reggel annyi érdeklődő érkezett, hogy a környező utcákat is elfoglalták. Voltak, akik a tetőre mászva, a kéményen keresztül próbáltak a sorsolásra bejutni, őket a rendőröknek kellett jobb belátásra bírnia