MEDICINA

Még az or­vo­sok is alig hi­szik: Igazi csoda tör­tént az agy­da­ga­na­tos lánnyal

Meg­szü­le­tett a gyer­meke annak a 18 éves ame­ri­kai lány­nak, aki­nek ter­hes­sége alatt de­rült ki, hogy agy­da­ga­nata van. Most min­denki cso­dá­ban re­mény­ke­dik, jön a su­gár­ke­ze­lés!
  • Szerző: ripost

A 18 éves pennsylvaniai lány Dana Scatton határtalanul boldog: végre karjában tarthatja néhány napja született kisbabáját. Miközben ő maga halálos beteg, terhessége alatt mindvégig azért szorított, legyen elég ideje kihordani a babát.

Danan története már bejárta avilágsajtót egyik barátjának köszönhetően, aki a Facebookon osztotta meg a lány kálváriáját. A Philadelphiában élő kismama már több hónapos terhes volt, amikor kiderült, hogy agresszív agydaganata van, életét csak sugárkezeléssel lehet meghosszabbítani, de csak néhány hónappal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az MR vizsgálaton a daganat egyértelműen megmutatta legfőbb sajátosságát: ebből a típusból még soha senki nem gyógyult meg. A terápiát azonban nem lehetett elkezdeni, mivel veszélyeztette volna a magzat életét.

Dana végig azért imádkozott, hogy legalább addig éljen, amíg a kisbabája megszületik. Az orvosok és a családtagok mindkettőjükért nagyon aggódtak. Miután a daganat gyorsan terjedt, nem lehetett tovább várni a sugárkezeléssel, ezért a 33. héten császármetszéssel világra segítették Dana kislányát. Aries Marie január 4.-én született és egészséges. Most mindenki végtelenül boldog.

Az első csatát tehát megnyerték. A harc most már Dana életéért folyik, aki hetente ötször kap sugárkezelést és most jól van. A kórházat nem hagyhatja el, így a közelgő 18. születésnapját is ott ünnepli.  A lehetőségekhez képest boldog, hogy megszületett a kislánya, de tudja, hogy a történet folytatása az égiek kezében van. A kórházat nem hagyhatják el. Marad a hit és a remény, hogy minél több időt tudnak együtt tölteni.