RIPOSTER

Még az el­len­zék is egyet­ért Or­bán­nal

Ritka pil­la­na­tok­nak le­het­tünk ma szem- és fül­ta­núi, ugyanis a ma­gyar el­len­zék nagy része egyet­ér­tett Orbán Vik­tor­ral, és úgy fo­gal­maz­tak, hogy a hat pont, amit a ma­gyar kor­mányfő ki­dol­go­zott az EU-csúcsra, az el­fo­gad­ható és tá­mo­gat­ható is.
  • Szerző: M.K.

Magyarország belpolitikai élete nem arról híres, hogy szeretnének a pártok közös nevezőre jutni, és egy adott dologban egyetérteni. A mai nap rendhagyó, ugyanis az ellenzéki pártok szinte kivétel nélkül támogattákOrbán Viktor migránskrízisről szóló hat pontját.

Az MSZP, a Jobbik és Magyar Liberális Párt is elismerően nyilatkozott a magyar kormányfő brüsszeli teljesítményéről. A nagy egyetértésen még a menekültügyi kerekasztal-beszélgetést vezető Bombera Krisztina is meglepődött –írja az index.hu.

Az MSZP képviseletében Mesterházy Attila úgy fogalmazott:

Támogatom a miniszterelnök hat pontját, amit elvitt Brüsszelbe, e mögé fel lehet sorakozni.

Szent-Iványi István MLP-politikus pedig azt mondta: "Reális és jó javaslat volt, átfedés korábbi  javaslatokkal, de ezzel nincs is semmi probléma."

A Jobbiknak sem volt különösebb gondja a hat ponttal, összesen annyit tettek hozzá, hogy számukra csak egy pont elfogadhatatlan a hatból, méghozzá a világkvóta.