FÜLES

Med­veczky Ilona gyá­sza: Így látta utol­jára la­kás­ban égett kol­lé­ga­nő­jét!

Bor­zal­mas vég ju­tott ope­ra­éne­kes kol­lé­ga­nő­jé­nek! Ilona tel­je­sen maga alatt van, a Ri­post ol­da­lán em­lé­ke­zik!
  • Szerző: T.B.

Utolsó éveiben már visszahúzódó és zárkózott volt az idős operaénekesnő, Lehoczky Éva, aki kedden égett benn otthonában. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A Debrecenben született művésznő édesanyjától örökölte gyönyörű hangját, tehetsége többek között a tánc területén is megmutatkozott. Balettozott, tánciskolába járt, nagyszerűen szteppelt. Közös szenvedélyük kapcsán ismerkedtek meg Medveczky Ilonával is, aki a -tól értesült a szörnyű tragédiáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egyre kevesebben vagyunk! Az ő halála különösen fájdalmas veszteség, mert kivételes tehetség volt!

- kezdte szomorúan az elismert táncművésznő, aki hónapokkal ezelőtt beszélt utoljára Évával. A színésznő elégedett volt életútjával. Legutóbbi interjújában úgy fogalmazott:

"A hivatásom minden lépcsőjét megjártam, és ezt természetesnek is tartom, mert akit rögtön feldobnak a Himalája csúcsára, az onnan már nem tud feljebb jutni, csak a mennybe..." - nyilatkozta az elhunyt művésznő.