LOVE

Fény de­rült a ti­tokra, vi­lág­hírű séf ud­va­rolt Med­veczky Ilo­ná­nak

Föl­des Jó­zsef, a sztá­rok is­mert séfje em­lé­kére nyi­tot­tak ét­ter­met. Régi ba­rá­tai és kol­lé­gái mel­lett mú­zsája, Med­veczky Ilona is részt vett az ün­nep­sé­gen.
  • Szerző: sv

Földes József a 80-as és a 90-es években a hazai gasztronómia életének egyik kiemelkedő alakja volt, aki hazánkban és világszerte is népszerűsítette a magyar konyhát. A kor nagy szállodáinak volt vezető séfje, főztjéért olyan hírességek rajongtak, mint Roger Moore, Liz Taylor vagy Jimmy Carter.

Medveczky Ilona rajongott Földes József főztjéért, a régi időkben rengeteg időt töltöttek együtt
Medveczky Ilona rajongott Földes József főztjéért, a régi időkben rengeteg időt töltöttek együtt
Fotó: Szabolcs László

A világhírű séf emlékét ma már fia, Földes Tamás, tulajdonostársaival, Drahos Józseffel és Szabó Attilával őrzi, hiszen közösen vezetik Földes Józsi éttermét, amely hatalmas népszerűségnek örvend. Nem csoda hát, hogy a cég új egységeket nyitott, aminek legújabb tagja, a Földes Józsi Bisztrója Bazilika névre hallgat. Az étterem megnyitóján olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Szekeres Adrien, Fodor Zsóka, Csongrádi Kata és Medveczky Ilona. Bár a meghívottak többsége ismerhette személyesen is Földes Józsefet, Medveczky Ilonát különleges barátság fűzte a séfhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Szabolcs László
Józsihoz ezeréves barátság fűzött, nagy hódolom volt.

A legnagyobb szállodáknak és éttermeknek volt a vezető séfje, és ha tehettem, rendszerint ellátogattam hozzá, hiszen amellett, hogy kitűnő ételeket készített, szinte minden kívánságomat is teljesítette" - mesélte lapunknak az érdemes művész, aki nagyon örült, hogy egy újabb étterem is megnyitotta  a kapuit.

Csodálatos volt a rendezvény, nagyon jól éreztem magam, az ételek is elképesztően finomak voltak. Ugyanazok a házias ízek, amiket Józsitól megszoktam.

Ráadásul mivel mindent szerettem volna megkóstolni, ezért egy tálba mertem magamnak zöldborsó- és zöldbabfőzeléket, spenótot és rántott csirkemellet" - árulta el Ilona.